search
Sök
menu
Meny

Vill du göra ett kulturarrangemang på Rosenlunds Herrgård?

Rosenlunds Herrgård.

Under ett antal torsdagar 2019 har vi öppnat upp herrgården för de som önskat arrangera kulturevenemang. Detta har varit ett trevligt sätt att få in kultur på herrgården och vi kommer att fortsätta med våra kulturtorsdagar även under 2020.

Sista torsdagen i varje månad kommer det finnas möjlighet att ”spela på dörren”. Ni är arrangör och ansvarar för evenemanget med marknadsföring och biljettförsäljning. Jönköpings kommun står för lokal med PA anläggning, husvärd samt en grundersättning om 2000 kr. Vi kan också hjälpa till med viss marknadsföring. Alla biljettintäkter tillfaller er som arrangör.

Rosenlunds herrgård kan ta emot en sittande publik om max 50, samt möjlighet till ytterligare 40 ”lyssnarplatser” angränsande rum.

Intresserad?

I så fall är du är varmt välkommen att besöka Herrgården, diskutera upplägget och presentera vad du vill göra torsdagen den 5 mars kl. 18.00 på Rosenlunds Herrgård. Anmäl dig senast 2 mars till Henrik Hermansson:

Telefon: 036-10 79 30

E-post: henrik.hermansson@jonkoping.se

Fakta om lokalen

Rosenlunds herrgård är en av Jönköpings mest kända äldre byggnader och ligger belägen i anslutning till Rosenlunds Rosarium med en vacker utsikt över Vättern. Herrgården som är från 1788, renoverades och återskapades varsamt steg för steg och stod klar 2017. Renovering av den intilliggande stallbyggnaden som, byggs om till restaurang, och Posses park pågår och beräknas vara klart sommaren 2019.

På våning ett ligger fem rum i fil med Gula salongen i mitten, där går att möblera om till ca 50 sittplatser. I angränsande rum är det plats för 2x12 samt 2x8 lyssnarplatser (delvis eller helt skymd sikt).

Posses Sal har plats för ca 35 personer I biosittning – denna lokal ligger avskilt från övriga rum. På undervåningen finns det gamla köket med möjlighet att servera fika.

Teknisk utrustning

BOSE Compact system, men mixer och handmikrofon.

I Posses sal finns Projektor med duk, samt mikrofon. I de fyra rummen som angränsar till Gula Salongen finns det TV att koppla upp sig till.

Hitta till Rosenlunds Herrgård

Rosenlund Herrgård, Lindallévägen 9.

Buss nr. 1, hållplats Rosengården.

Med bil från Jönköpings centrum, kör Huskvarnavägen mot Elmia, från Huskvarna, passera Elmia och kör ca 500 meter. Parkeringsplatser finns vid Rosariet. Om du har svårigheter att gå så finns möjlighet att kunna köra fram till ytterdörren vid Herrgårdens gavel för att kunna ta hiss upp.

Publicerad: 2020-02-18 13.37