search
Sök
menu
Meny

Så vill jönköpingsborna förändra Magnus Ladulås plats

En plats för vila, samtal, lek, sport och aktiviteter. Det är några av önskemålen som kommit in genom medborgardialogen om vad som ska hända Magnus Ladulås plats.

Under den gångna vintern har medborgardialog genomförts för att samla in tankar inför ombyggnation av Magnus Ladulås plats. Medborgardialogen initierades av stadsbyggnadsnämnden förra våren och genomfördes av utvecklings- och trafikavdelningen på Stadsbyggnadskontoret.

Via webbenkät, dialogmingel och uppsökande dialogträffar samlades tankar in på hur platsen skulle disponeras och gestaltas. Totalt inkom 441 svar i medborgardialogen. Sammanställningen presenterades i nämnden torsdagen den 13 februari.

Nu fortsätter arbetet med gestaltning av platsen, med fokus på alla önskemål som kommit in. Många ungdomar har efterfrågat en plats för samtal och vila men också aktiviteter, lek och sport. Andra önskemål som inkommit är en plats för grönska, en plats som förmedlar historia och kunskap, en plats med rum för tillfälliga utställningar och mindre evenemang.

Läs mer om önskemål och planer för platsen.

Publicerad: 2020-02-13 17.06