search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärarassistent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarnarpssskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2020-01-07 till 2020-06-12
Sista ansökningsdag2019-12-03
Referensnr19-60-3024
Publicerad2019-11-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barnarpssskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-01-07 till 2020-06-12
Sista ansökningsdag
2019-12-03
Referensnr
19-60-3024
Publicerad
2019-11-19

Kom till oss och skapa lärglädje! Hos oss på Barnarpsskolan får du en arbetsplats full av engagerade och kompetenta kollegor.

Välkommen till oss
Barnarpsskolan är en trygg och gemytlig skolenhet bara drygt tio minuters bilresa söder om Jönköping. Barnarp är ett förhållandevis långsmalt samhälle som till den större delen består av villabebyggelse. Det finns en busshållplats i direkt anslutning till Barnarpsskolan. Nya områden bebyggs, samhället växer och därmed även elevunderlaget. Läsåret 2019/2020 närmar sig Barnarpsskolan 400 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Vår personalstyrka på ca 65 engagerade personer värnar om och sprider hjärtlig och välkomnande atmosfär!

På Barnarpsskolan finns tillgång till ett modernt mediatek, IT-pedagoger och under det kommande läsåret går vi in i kompetensutvecklingen IT för bättre lärande. Vårt elevhälsoteam är starkt och arbetar hela tiden för att förstärka och stödja undervisningen så optimalt som möjligt. Vi har en fullstor idrottshall men använder också vår skolskog och den närliggande naturen både för att få kunskaper, men också för fritid och rekreation. Med start i augusti möts hela skolan en gång i månaden i gemensam rörelse. Det ska bli spännande! Inom Barnarps skolområde har vi självklart som gemensam målsättning att skapa de bästa förutsättningar för den individuella elevens lärande och vara en tillgänglig skola för alla. Alla klasser hos oss börjar skoldagarna med ett startblock och under skoldagen ska alla elever få minst en brain break. Hoppas att du vill vara med oss och forma framtidens medborgare!

Ditt nya jobb
I din roll som lärarassistent hos oss på Barnarpsskolan kommer du att arbeta tillsammans med olika pedagoger. Du kommer att arbeta med att understödja ansvarig lärare, vilket gör att det här arbetet är ett varierat och flexibelt arbete. Syftet är att avlasta lärarna så att lärarna kan ägna sig åt undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Arbetsuppgifterna kan innefatta att hjälpa en eller flera elever som har behov av stöd i undervisningen under lektionstid men även i andra sammanhang, att undervisa i en mindre undervisningsgrupp eller i helklass och/eller att stödja och träna en enskild elev i vardagssituationer.

Din kompetens
Vi söker dig som kan entusiasmera och motivera men samtidigt utgöra trygghet och inta en tydlig vuxenroll. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan arbeta självständigt men du har även lätt för att samarbeta i arbetslag där olika yrkeskompetenser ingår. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi ser gärna att du har kunskaper om och erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetarevisar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här.

Vill du veta mer?
Eva Engström, rektor, 036-103908
Christian Syversen, bitr. rektor, 036-103911
Fackliga representanter 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.