search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare försörjningsstöd resurs

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Invandrar- och flyktingsektionen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-12-01
Referensnr19-70-0172
Publicerad2019-11-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Invandrar- och flyktingsektionen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-12-01
Referensnr
19-70-0172
Publicerad
2019-11-08

Vilka är vi?
Enheten Invandrar- och flyktingenheten ingår i Socialtjänstens organisation för försörjningsstöd. Enheten ansvar för mottagning av nyanlända samt för handläggning av ekonomiskt bistånd för personer som har behov av försörjningsstöd i initialt skede det så kallade ”glappet”. Glappet uppstår mellan två statliga ersättningssystem, men också under och efter en nyanländs tvååriga etableringsperiod. Fokus ligger på att säkerställa att den nyanlände så snabbt som möjligt får rätt insatser utifrån förutsättningar, behov och det egna ansvaret. Vi som arbetar på Invandrar- och flyktingenheten är: nio socialsekreterare, en förste socialsekreterare, en administratör, en enhetschef, två integrationsresurser och en samordnare.

Vad gör vi?
Syftet med denna tjänst är att få igång processer som leder mot självförsörjning. Antingen genom att återfå eller förbättra arbetsförmågan och därigenom underlätta inträde till arbetsmarknaden eller i andrafall hitta annan möjlighet till försörjning genom studiemedel eller sjuk- och aktivitetsersättning.

I arbetsuppgifterna ingår att genomföra socialutredning/kartlägga deltagarnas arbetsförutsättningar, upprätta individuella planer och samordna insatser. Arbetet ska ske i nära samarbete med arbetsförmedlingens samt arbetsmarknadsenhetens handläggare. En del av konsultativ arbete kommer också att innebära nära samarbete med ordinarie handläggare på kontoret samt att du kommer att ha egna ärenden.

Stor del av arbetet utgör extern och intern samverkan med rehabkoordinatorer på samtliga Vårdcentraler samt Psykiatrin. Den interna samverkan är med Funktionshinderomsorgen, Arbetsmarknadsavdelningen, i vissa fall med Missbruksvården. Då arbetssättet har varit framgångsrikt vill vi utöka med en tjänst till som kommer särskilt att inriktas mot gruppen nyanlända innan, under och efter Etablering.
Ett annat projekt som Invandrar och flyktingsektionen har tillsammans med Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsavdelningen där du kommer att vara med och utveckla arbetsmetoder riktas sig till nyanlända personer som riskerar att få svårigheter att etablera sig i det svenska samhället.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig utbildning samt erfarenhet av att arbeta med integration. Erfarenhet av att arbeta med människor som har psykisk ohälsa, rehabiliteringskunskap samt kunskaper om försörjningsstöd är en merit. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Kompetens i lösningsfokuserat-/systemteoretiskt arbetssätt är meriterande.

Vi erbjuder:
- Ett härligt gäng med arbetskollegor, där vi vill att du ska bli en del av vårt team och sträva efter att utveckla och påverka vårt arbete
- Handledning och möjlighet till kompetensutveckling
- Förskottssemester
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Rabatt på bland annat gymkort
-7 timmars arbetsdag

Övrigt
Vi tillämpar löpande urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Tjänsten är initialt på ett år med goda möjligheter till förlängning.

B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Sajma Komarica Rylander, 036-106084

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.