search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Samordnare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJönköpings kommun
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-11-24
Referensnr19-60-2791
Publicerad2019-11-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Jönköpings kommun
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-11-24
Referensnr
19-60-2791
Publicerad
2019-11-08

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Arbetet kombinerar samordning, analys och utveckling på övergripande förvaltnings- eller verksamhetsnivå med aktivt stöd till utbildningsenheterna där insatser behövs från flera samverkande verksamheter.

Arbetet innebär samordning kring barn och elever som är i behov av ett omfattande stöd från fler instanser. Du ska aktivt stötta förskolor och skolor med råd kring samverkan och arbetet med Samordnad individuell plan. Du ska utbilda samtalsledare inom SIP och att själv vara ordförande vid olika möten där det behövs en extern samtalsledare.
Arbetet innefattar också att samordna särskilda verksamheter.

Välkommen till oss!
Utvecklingsstöd- och lärandeenheten är en av flera stödenheter inom Utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun som arbetar med att ge stöd till förvaltningens verksamheter så som förskola, grundskola och gymnasieskola. Enheten ingår i den nybildade Utvecklingsavdelningen tillsammans med Upptech, Elevhälsoenheten, Modersmålsenheten och Gemensamma resursenheten. 

Vi söker nu en samordnare till Utvecklingsstöd- och lärandeenheten. Enheten ger förutsättningar och vägleder verksamhetens chefer inom professions- och skolutveckling utifrån verksamheternas behov. Enheten samordnar och organiserar även nationella utvecklingsinsatser. Vårt arbete syftar till att barn och elever ska få förutsättningar att nå så långt som möjligt mot utbildningsmål. 

Kompetenskrav
Vi söker dig som

  • Har erfarenhet av arbete inom skolan och kunskap kring skolans förhållningssätt och organisation.
  • Har kunskap och erfarenhet kring arbete med barn och elever som har behov av ett särskilt stöd.
  • Ha förmåga att lyssna in olika uppfattningar och få det till gemensam praktisk handling.
  • Är en god kommunikatör i både tal och skrift.
  • Är flexibel i ditt arbetssätt och har lätt för att samarbeta.
  • Är trygg i sin roll och att leda möten.

Bra att veta
Hos oss får du arbeta tillsammans med många olika kompetenser, du får möjlighet att utvecklas inom verksamheten och du får möjlighet att arbeta tillsammans med både förskolor, skolor och andra stödfunktioner på utbildningsförvaltningen. Du får en arbetsmiljö som är både utvecklande och trivsam.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mera
Marie Nordström, enhetschef 036-102297
Susanne Törnvall, avdelningschef 036-102950
Karin Hannus, lärarförbundet 036-106727
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.