search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsledare/instruktör café och restaurang

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen (AMA)
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagStart enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-11-21
Referensnr19-61-0146
Publicerad2019-11-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen (AMA)
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Start enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-11-21
Referensnr
19-61-0146
Publicerad
2019-11-07

Välkommen till oss på Arbetsmarknadsavdelningen!
Arbetsmarknadsavdelningen (AMA) i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutande arbetsmarknadsinsatser. Uppdraget för AMA är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. I AMA:s uppdrag ingår att vara en flexibel organisation utifrån hur den aktuella arbetsmarknaden ser ut. AMA har för närvarande 80 medarbetare, arbetsledare i AMA:s praktiska verksamheter, arbetskonsulenter, handledare och assistenter. AMA leds av en arbetsmarknadschef och är organiserad i fyra enheter med en enhetschef i respektive enhet.

Aktuell tjänst är placerad inom AMA:s aktivitetsenhet vars huvuduppdrag är att erbjuda arbetsträning och yrkesinriktade insatser. Aktivitetsenheten består av flera praktiska verksamheter såsom exempelvis, restaurang/café, textilåtervinning, naturvård, möbelflytt.

Hos oss på AMA får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Arbetet som arbetsledare har tre övergripande delar; att ge deltagarna stöd för att uppnå individuella mål mot arbete/utbildning, erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter samt handleda och lösa problem inom verksamheten. Tjänsten innebär också att tillsammans med övrig personal planera, utveckla och följa upp verksamheten. I rollen som arbetsledare ingår inte personalansvar utan arbetsledningen består av att leda deltagare i deras utveckling mot uppsatta mål.

Aktuell placering är inom verksamhet Café Björken. I aktuell verksamhet är arbetet uppdelat på två arbetsledare. Café Björken består av ett tillagningskök, mindre bageri och café. I uppdraget som arbetsledare för café björken ingår det att handleda deltagare i förekommande arbetsuppgifterna, det kan också innebära ansvar för språkpraktik, ett strukturerat program för utrikesfödda som har både praktiska och teoretiska inslag. Uppdraget innebär också att själv delta i produktionen vid behov.

AMA:s uppdrag styrs av politiska beslut och ansvarsområdet kan komma att förändras.

Din kompetens
Utbildad kock, bagare, kallskänka eller annan relevant yrkeskompetens inom restaurang och/eller cafébranschen är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med inslag av arbetsledning, handledning eller annan erfarenhet att ge stöd i människors utveckling mot mål.
De personliga egenskaperna som krävs är förmåga att leda och handleda i arbetet, engagemang och samarbetsförmåga. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med människor från andra kulturer och/eller personer med funktionsvariationer är detta meriterande. För att trivas hos oss ser vi att du är en person som drivs av möjligheten att påverka, utveckla och är lösningsfokuserad.

B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga, tidigare yrkeserfarenheter och personlig lämplighet.

Bra att veta
Det kan bli aktuellt med provanställning, 6 månader.
Löpande urval och intervjuer kan komma att ske.

Vill du veta mer?
Johan Hjert, enhetschef, 036-10 55 33
Patricia Georges Rezk, bitr enhetschef, 036-10 76 54
Marie-Louise Winnerhed, Kommunal 036-10 50 80
Amanda Nygren, SACO, 036-10 26 26
Marcel Assaf, Vision, 036-10 71 08

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.