search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSolrosens förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommselse
Sista ansökningsdag2019-11-24
Referensnr19-60-2873
Publicerad2019-11-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Solrosens förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommselse
Sista ansökningsdag
2019-11-24
Referensnr
19-60-2873
Publicerad
2019-11-06

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdrag som finns?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen.
Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Vi tror att alla kan! Tror du också det? Då är du välkommen till oss! Vår förskola Solrosen ligger på Ekhagen. Vi har promenadavstånd till Bondberget. Våra barn är indelade i 4 grupper och vi är 12 kollegor som jobbar på förskolan. Hos oss har du möjlighet till regelbunden planering och reflektionstid samt kompetens- och utvecklingsdagar. Vi möjliggör för alla anställda hos oss att arbeta med många olika It verktyg som t ex egen Ipad, projektorer, dokumentkameror, Blue-Bot etc. Vi har arbetskläder för både vår och vinter.

Ditt nya jobb
Som förskollärare på Solrosens förskola omsätter du förskolans läroplan i ditt dagliga arbete. Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för barnens lärande och utveckling genom att stötta det enskilda barnet, utmana normer och arbeta aktivt mot diskriminering. Du har ett positivt förhållningssätt, där barnet alltid står i fokus och bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt. Som förskollärare ansvarar du med dina kollegor för att aktivt leda, planera och kvalitetssäkra undervisningen i förskolan. Vi ingår i övningsförskolor dvs. vi tar emot både studenter från Jönköpings Universitet men även barnskötarelever från MOA och Sanda Gymnasiet. Vi är stolta för att vara aktiva deltagare i programmet Flerstämmig undervisning i förskolan. I programmet arbetar vi med att alla pedagoger får möjligheter till att öka kunskap om vetenskapliga grunder för undervisning och lärande. Detta för att planera och genomföra undervisning med olika ämnesinnehåll och i olika sammanhang. Undervisningen utvecklats hela tiden och olika metoder implementerats för att följa upp och analysera undervisningen på ett mer systematiskt sätt än tidigare. Det ger förutsättningar att höja verksamhetens kvalitet och därmed möjligheterna för barnen att lära.

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad förskollärare och är väl insatt i förskolans styrdokument, samt kan omsätta läroplanens mål i det praktiska arbetet. Du arbetar strukturerat och använder pedagogisk dokumentation för att analysera och reflektera tillsammans med både kollegor och barn. Du har goda IT-kunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Som person är du trygg och har en förmåga att känna tillit och omtanke. Du är tydlig och lyhörd i din kommunikation och van att anpassa ditt sätt att kommunicera efter rådande situation. Du är positiv och lösningsfokuserad, samt har förmåga att entusiasmera och skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Förskolechef Edita Sabanovic 036 – 102140 Bit. förskolechef Gunilla Persson 036 - 102143 Lärarförbundet Anna Dolk 0703 022748

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.