search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFörsörjningsstöd, Sofiahuset
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse till 2020-12-31
Sista ansökningsdag2019-11-19
Referensnr19-70-0198
Publicerad2019-11-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Försörjningsstöd, Sofiahuset
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till 2020-12-31
Sista ansökningsdag
2019-11-19
Referensnr
19-70-0198
Publicerad
2019-11-05

Vilka är vi?
Försörjningsstöd Sofiahuset är den enhet inom Individ- och familjeomsorgen, som tar emot alla nybesök samt enheten för Unga vuxna som handlägger försörjningsstöd för personer under 25 år. I team mottagning arbetar cirka 10 handläggare samt 6 handläggare i enheten Unga Vuxna. Då vi är i en förändringsprocess med digitalisering och ökat inflöde av medborgare som kontaktar oss behöver vi stärka personalgruppen med ytterligare en medarbetare. Placeringen är förnärvarande mottagningsenheten men vi ser att vi behöver vara flexibla i att möta medborgarens behov och det kan bli aktuellt att arbeta inom enhetens andra områden om det krävs.  Vi är en arbetsgrupp som präglas av samarbete, här hjälps vi åt och ingen står ensam i att fatta svåra beslut. Som handläggare har du stöd att tillgå bland annat av engagerade kollegor och chef samt en kunnig 1:e socialsekreterare. I enheten finns också team Budget och Skuldrådgivning, Hyresskuldsrådgivning och reception. Arbetsplatsen är centralt belägen i Jönköping, där sammanlagt ca 120 personer arbetar.


Vad gör vi?
På team mottagning tar du som socialsekreterare självständigt emot personer som söker försörjningsstöd för första gången eller som inte varit aktuella under det senaste året. I mottagningen görs en grundlig utredning av den biståndssökandes framställan, ekonomiska situation och förutsättningar för att vara berättigad till ekonomiskt bistånd. Utredningen görs med hjälp av utredningsverktyget Instrument X. Arbetet är utmanande och stimulerande och du som socialsekreterare på mottagningen är ofta den första kontakten som medborgaren möter inom socialtjänsten. I rollen har du en omfattande delegation att fatta egna beslut med goda möjligheter att diskutera i arbetsgruppen. Vi erbjuder dig ett utmanande arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Du ska trivas med att hantera ibland inte helt självklara ärenden.
Sammanhållningen hos oss är god och man stöttar varandra i svåra beslut.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet inom området och myndighetsutövning är meriterande. Du som söker kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift. Du har intresse och viljan att möta människor i olika situationer samt förmåga att kunna fatta beslut. Att du tycker om att samarbeta och ingå i ett team som ställer upp för varandra ser vi som en självklarhet.


Vad erbjuder vi?
- 7 timmars arbetsdag
- Flexibel arbetstid
- Handledning
- En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
- Generösa utbildningsmöjligheter 


Övrigt
Tjänsten är på 100 % och är initialt ett vikariat som sträcker sig hela 2020.
Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss redan idag!


Upplysningar
Helena Sandgren, Enhetschef 036-107678
Marie Crona 1:e, handläggare 036-106611

Fackliga representanter, http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.