search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ungdomsbehandlare till HVB Kärrarps gård (natt)

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIndivid- och familjeomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning80%
Tillträdesdagenligt överenskoimmelse
Sista ansökningsdag2019-11-19
Referensnr19-70-0194
Publicerad2019-11-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Individ- och familjeomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
80%
Tillträdesdag
enligt överenskoimmelse
Sista ansökningsdag
2019-11-19
Referensnr
19-70-0194
Publicerad
2019-11-05

Vilka är vi?
Under 2016 startades HVB Kärrarp för flickor med psykosocial problematik i Jönköpings kommun. Verksamheten organiseras inom kommunens individ- och familjeomsorg. Målgruppen är flickor 13 – 20 år med psykosocial problematik, beteendeproblematik och/eller neuropsykiatriska funktionshinder. Boendet har åtta platser varav en akutplats och placeringarna sker med stöd av SoL eller LVU. Vi har verksamhet igång dygnet runt och har i dagsläget en vaken nattpersonal och en sovande jour under nattetid och 2-3 personal dag- och kvällstid samt samordnare och enhetschef.

Verksamheten bygger på systemteoretisk grund, ett salutogent förhållningssätt. Det som redan fungerar ska tas tillvara. Stor vikt läggs vid social färdighetsträning, arbete med familj och nätverk och fungerande skolgång. Verksamheten har ett tydligt fokus på att skapa goda relationer mellan ungdomar och personal. Att bli förstådd, lyssnad på och tagen på allvar ser vi som en förutsättning för att förändring ska komma till stånd. Ungdomarna ska möta en förutsägbar struktur, intensitet i behandlingen och ständig vuxennärvaro.

Vad innebär tjänsten?
Som ungdomsbehandlare för den här tjänsten ansvarar du för den nattliga omsorgen av ungdomarna i en hemlik miljö. I tjänsten är det vaken tjänstgöring under natten och några få pass dag/kväll. För tillfället är det två dag/kvälls pass under tre veckors schemaperiod.
Motivation, struktur, stöd och förtroende är viktiga delar i arbetet. Din roll blir att skapa lugn och trygghet så att natten blir så bra som möjligt för de som bor här. Motivation till bra sömn så att skolgång, fritidsaktiviteter och vardagssysselsättning blir så bra som möjligt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som lägst har YH-utbildning inom relevant område för tjänsten. Som person ska du vara engagerad, uthållig, stresstålig och nyfiken på människors olikheter. Det är meriterande om du har kompetens inom psykiatri.
Utbildning i systemteori, lågaffektivt bemötande, anknytningsteori, dialektisk beteendeterapi och neuropsykiatri är meriterande samt erfarenhet av arbete med ungdomar som har olika typer av problemskapande beteende. Du är en stabil person som kan ge människor ett respektfullt bemötande och kan skapa en balans för att ge behandlingsframgång. Vi ser att du är en förtroendeingivande person som kan skapa och bibehålla goda relationer. Administrativ vana är en förutsättning för att hantera dokumentationen i arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

  • En trygg anställning
  • Flexibelt och varierande arbete
  • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
  • Möjlighet till kompetensutvecklingÖvrigt
Före anställning ska utdrag lämnas från Rikspolisstyrelsens belastnings- och misstankeregister enligt bestämmelserna i lagen (2007:171) om registerkontroll vid sådana hem för vård eller boende som tar emot barn.

B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Enhetschef Kristian Frejdh, tfn 036 - 10 75 89

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.