search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJärsnäs förskola, Lekeryds Fo.
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag20200106
Sista ansökningsdag2019-11-26
Referensnr19-60-2840
Publicerad2019-11-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Järsnäs förskola, Lekeryds Fo.
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
20200106
Sista ansökningsdag
2019-11-26
Referensnr
19-60-2840
Publicerad
2019-11-05

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Ditt nya jobb
Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg.

Välkommen till oss
Strax utanför Lekeryd finner ni vår förskola i Järsnäs som tillhör Lekeryds Fo. Järsnäs är en byförskola med två avdelningar, en för barn 1-3 år och en med barn 3-5 år. Vi söker nu dig som har ett stort intresse av att arbeta med barn på vår 3-5 års avdelning. Du kommer att arbeta i team med hög behörighet av legitimerade förskollärare. Vi erbjuder en fantastisk omgivning med allt vad landsbygden erbjuder. Precis intill förskolan finns skog, sjö, idrottshall och fotbollsplan. Tycker du om att arbeta med utomhuspedagogik finns goda möjligheter till att utveckla det arbetet hos oss.

På Lekeryds Fo har vi roligt tillsammans, vi skrattar, leker och lär. Vår verksamhet kännetecknas av VI känsla, god arbetsmiljö och en positiv atmosfär. På vårt område har vi tre utbildade hälsoinspiratörer för att aktivt upprätthålla en god arbetsmiljö och för att vara en hälsofrämjande arbetsplats. Undervisningen på vårt område präglas av framåtanda. From ht 2018 är vi med i ett forskningsprojekt med fokus på flerstämmig undervisning i förskolan. From ht 2019 deltar vi i projektet It för bättre lärande, en kompetensutvecklingssatsning som ska gå hand i hand med flerstämmig undervisning i förskolan. Vi är en vfu förskola vilket erbjuder extra stimulans i arbetet och ett nära samarbete med Högskolan.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare som drivs av framåtanda och vill utvecklas tillsammans med oss på Lekeryds Fo. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Goda kunskaper inom IT och utomhuspedagogik är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan om du vill utvecklas som pedagog tillsammans med oss och bli en i vår gemenskap!

Bra att veta
Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare inom förskolan visar upp ett utdrag ur belastningsregistret, handläggningstiden för dokumentet kan vara lång. Du hittar länken till ansökan om belastningsregister här. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vill du veta mera?
Maria Ekebäck Hultman, rektor 036-10 35 61
Anna Claar, ombud Lärarförbundet 036-10 30 04
Mats Johannesson, ombud Lärarförbundet 072-216 94 12
Merima Nord, ombud Lärarförbundet 036-10 30 13

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.