search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Miljöledare

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsUpphandlingsavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2020-02-01 till 2021-03-31
Sista ansökningsdag2019-11-20
Referensnr19-04-0043
Publicerad2019-11-06
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Upphandlingsavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-02-01 till 2021-03-31
Sista ansökningsdag
2019-11-20
Referensnr
19-04-0043
Publicerad
2019-11-06

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vi söker dig som vill bidra med din kunskap och erfarenhet för att ta kommunens miljöarbete mot nya mål.  

Upphandlingsavdelningen genomför upphandlingar för alla verksamheter inom Jönköpings kommun. Vi upphandlar varor, tjänster och entreprenader i form av objekts- och ramavtalsupphandlingar. Arbete sker i hela processen som omfattar marknads- och behovsanalys, kravställning av miljöfrågor i samband med upphandling, utvärdering och uppföljning.

Rollen som miljöledare innebär:
- Att självständigt kartlägga fakta, planera, prioritera och arbeta fram erforderliga underlag och metoder för miljökravställande samt uppföljning av dessa.
- Att självständigt och tillsammans med upphandlare/referensgrupp ställa krav i upphandling samt genomföra uppföljning.
- Att tillhandahålla kvalificerad rådgivning och biträde till kommunens verksamheter, bolag, och samarbetskommuner i miljö-/upphandlingsrelaterade frågor.

Vi använder IT-systemet Visma
Commerce TendSign under upphandlingsprocessen.

Kompetenskrav
Du har en högskoleutbildning inom miljöområdet och några års erfarenhet, gärna av arbete i en offentlig organisation. Kunskap i Lagen om offentlig upphandling är meriterande. 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjlighet i förändring. Du är duktig på att planera och prioritera, har lätt för att samarbeta och är duktig på att bygga och underhålla relationer och nätverk. Du är lugn, inlyssnande och tillmötesgående samt har intresse och vilja att hjälpa andra leverera lösningar.

Upplysningar
För frågor, kontakta Hans Classon upphandlingschef, tfn 036-105501 eller Caroline Sundvall Miljöledare, tfn 036-105548
Fackliga företrädare

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla.
Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka jobbet.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.