search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolsköterska

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTalavidskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-01-06 eller efter överenskommelse.
Sista ansökningsdag2019-11-17
Referensnr19-60-2662
Publicerad2019-10-31
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Talavidskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-01-06 eller efter överenskommelse.
Sista ansökningsdag
2019-11-17
Referensnr
19-60-2662
Publicerad
2019-10-31

Arbetsplatsbeskrivning
Nu är det dags! Talavidskolan letar efter en driven och energifylld skolsköterska som vill vara med och utveckla arbetet kring elevernas mående och måluppfyllelse.

Talavidskolan är en F-6 skola belägen på Bäckalyckan som ligger i den västra delen av Jönköping, med närhet till både stadens kulturutbud och Stadsparkens fina grönområden. För närvarande finns det drygt 400 elever och ett 60-tal anställda på skolan.

Vi på Talavid känner en stolthet över det vi arbetar för. Vår målsättning är en undervisning av mycket god kvalitet, studiero i klassrummen och hög måluppfyllelse. Eleverna ska känna sig trygga och trivas här hos oss. Talavidskolan samarbetar med Högskolan för lärande och kommunikation kring verksamhetsförlagd utbildning (vfu) och där vi möter många studenter i deras ambition att bli lärare eller lärare i fritidshem. Det är ett viktigt samarbete som vi värnar om.

Under läsåret 2019/2020 bygger skolan vidare på arbetet med ökad trygghet, trivsel och bra studieresultat genom mer rörelse i skolan och i fritidshem, fokus på mindset samt arbete kring anpassad lärmiljö och lärstrategier. Vi ser skolsköterskan som en självklar drivkraft i skolans utvecklingsarbete.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill vara med och arbeta inom elevhälsans medicinska insats för barn och ungdomars hälsa, och för att stödja deras utveckling mot utbildningens mål. Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning, elevhälsopersonal och övrig skolpersonal, utifrån sin omvårdnadskompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Skolsköterskan ingår i skolans elevhälsoteam.

Skolsköterskans förebyggande och hälsofrämjande uppdrag utgår från de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen, skollagen och vägledning för elevhälsan. Arbetsuppgifterna består bland annat av hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, yrkesspecifika hälsokontroller, skolans värdegrundsarbete och livsstilsrelaterad ohälsa. Du har även egen öppen mottagning och mottagning tillsammans med skolläkaren. Som skolsköterska har du möjlighet att göra skillnad på individ-, grupp- och organisationsnivå. Inom elevhälsans medicinska insats arbetar vi systematiskt med kvalitetsutveckling och förbättringsarbeten. Du kommer delta i skolsköterskornas/skolläkarnas processarbete och vi lägger stor vikt vid intresse av att driva utvecklingen inom vår verksamhet framåt.

Länk till film skolsköterska i Jönköpings kommun

Din kompetens
Vi söker Dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom alternativt utbildning till skolsköterska. Du kan arbeta självständigt men har även en god samarbetsförmåga. Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer
Åse Norman, rektor Talavidskolan, 036 10 39 22
Ann Louise Ejebring, skolsköterska med medicinskt ledningsansvar, 036 10 67 34
Ida Burmeister, Facklig representant för vårdförbundet, 036 10 28 06

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.