search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Elevassistent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNyarpsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-01-07
Sista ansökningsdag2019-11-13
Referensnr19-60-2794
Publicerad2019-10-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Nyarpsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-01-07
Sista ansökningsdag
2019-11-13
Referensnr
19-60-2794
Publicerad
2019-10-30

Hallå där! Är du sugen på att jobba på en ny skola? Hos oss på Nyarpsskolan får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen.

Välkommen till oss!
Har du erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd? Tycker du om att jobba nära i ett team av olika professioner? Vill du ha roligt på jobbet?

Då är tjänsten på vår särskola Jollen något för just dig.
Vi söker nu en elevassistent med engagemang och arbetsglädje.

Nyarpsskolan är en F-6 skola med tre tillhörande fritidshem och särskoleverksamhet. Hos oss går det ca 300 elever från åldrarna 6-12 år. Personalstyrkan vid enheten är ca 50 personer. Skolan ligger inbäddad i ett lugnt och grönskande villaområde mitt i Bankeryd. Busshållplats och tågstation med täta förbindelser in till Jönköping finns på några minuters gångavstånd. Många av våra medarbetare pendlar dagligen. Vår skola tillhör Attarpsspåret. Ett spår med höga resultat, skickliga pedagoger och så klart fantastiska elever. Vi arbetar tillsammans utifrån grundskolans fyra ledord empati, intuition, ansträngning och avgränsning.

Vi vill att våra elever ska känna lärglädje hela vägen!

Ditt nya jobb
Som elevassistent kommer du ingå i ett arbetslag med olika professioner. Då vår grundsärskola är relativt nystartad jobbar vi mycket med att utveckla rutiner och gemensamma förhållningssätt. Dina erfarenheter och tankar kommer vara mycket viktiga.

Som elevassistent i grundsärskolan förstår och utvecklar du varje elev utifrån specifika förutsättningar. Arbetet ställer krav på stort engagemang och ett intresse för just de eleverna som går här. På eftermiddagen arbetar du tillsammans med eleverna och andra kollegor på skolans fritidshem. Tjänstgöring kan också komma att förläggas på skolans övriga fritidshem.

Vi vill att alla på skolan:
• ska arbeta i nära samverkan med vårdnadsinnehavarna
• ska sträva efter ett öppet och tolerant arbetsklimat.

Din kompetens
Du har minst gymnasieutbilning och goda kunskaper i svenska. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med barn/elever i behov av särskilt stöd. Har du erfarenhet av att arbeta med barn med autism/ADHD samt intellektuell funktionsnedsättning är detta meriterande. Kan du TAKK, tecken som stöd, och känner dig trygg med att använda alternativa hjälpmedel och läromedel är detta en fördel.

Du är duktig på att möta föräldrar och att bygga goda relationer. Du är flexibel och möter förändringar positivt. Du vill tillhöra laget Nyarp!

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta kan vara lång. Här gör du din beställning av belastningsregistret.

Vi kommer genomföra urval och intervjuer löpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Rektor Marika Eskdahl 036-10 65 36
Biträdande Rektor Marie-Louise Johansson 036-10 58 80
Kommunal nås genom kommunens växel 036-10 50 00
Fackliga representanter 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.