search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

GIS-ingenjör

FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsKartavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2019-12-01
Referensnr19-20-0012
Publicerad2019-10-30
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Kartavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2019-12-01
Referensnr
19-20-0012
Publicerad
2019-10-30

Arbetsplatsbeskrivning
Stadsbyggnadskontorets Kartavdelning söker en ny medarbetare. Vi är 16 personer som ansvarar för kommunens grundläggande geografiska information. Vi arbetar med geografiska informationssystem (GIS), kartor och mätning och stödjer kommunens avdelningar och förvaltningar med planerings- och beslutsunderlag. Vi arbetar för att kartor och GIS ska vara naturliga och självklara verktyg som bidrar till att kommunens verksamheter kan utvecklas och effektiviseras. Vi arbetar huvudsakligen med ESRIs GISprogramvaror och GeoSecma för olika kommunala tillämpningar. 

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en kreativ miljö tillsammans med många kompetenta kollegor. Vi arbetar aktivt för en hälsofrämjande arbetsmiljö där det är möjligt att ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder bl.a. friskvårdstimme, förmånscykel och flexibel arbetstid.

Arbetsuppgifter
Arbetet som GIS-ingenjör erbjuder stor variation av uppdrag. Du arbetar med uppdatering och analys av olika GIS-data inom ett brett område med många olika beställare, så det krävs att du är snabb på att ta till dig nya förutsättningar. Du ska vara intresserad av layout, illustrationsarbete och kartproduktion då en viktig del i uppdraget är att kunna kommunicera och visualisera resultat och analyser.

I arbetsuppgifterna ingår:

• Uppdatering och kvalitetssäkring av kommunens grundläggande kartdatabaser
• Databearbetningar och analyser av GIS-data
• Visualisering och framställning av kartprodukter
• Underhåll och utveckling av digitala karttjänster 
• Medverka i förvaltningen av kommunens GIS-plattform och databaser
• Bistå med support och expertkompetens i GIS-frågor för kommunens olika verksamheter

Beroende på din bakgrund och tidigare erfarenhet kan arbetsuppgifterna komma att anpassas.

Kompetenskrav
Vi söker dig med högskoleutbildning inom GIS/GIT eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har några års erfarenhet som GIS-ingenjör eller motsvarande.

Du ska ha erfarenhet av analyser med ESRIs GIS-programvaror. Erfarenhet av statistikarbete och databashantering i SQLServer är viktigt liksom kunskap och känsla för kartografi och visualisering. Har du erfarenhet av FME, GeoSecma eller fotogrammetrisk stereokartering i ESPA är det en merit.

Som person är du självgående och serviceinriktad. Arbetet kräver att du har god kommunikativ förmåga med både kollegor och kunder och att du behärskar det svenska språket väl.

Då det dagliga arbetet innebär att du kommer driva flera projekt samt utföra analyser baserat på olika data ser vi att ditt strukturerade arbetssätt är en förutsättning för att kunna leverera. Uppdragen varierar och handlar ofta om hur data kan analyseras och presenteras. Vi ser därför att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du är ansvarfull och driver dina projekt med fokus på verksamheten och är mån om att slutföra det du har påbörjat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Känner du igen dig i ovanstående beskrivning? Urval och intervjuer kommer att hållas löpande, så vänta inte med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använd, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudande om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar
Kartchef: Ulrika Wahlström 036-10 22 53
Sveriges ingenjörer: Carlos Trischler Castillo 036-10 51 77
Vision: Magnus Blom 036-10 53 27

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.