search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Systemtekniker IT

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-Avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-11-18
Referensnr19-04-0041
Publicerad2019-10-30
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-Avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-11-18
Referensnr
19-04-0041
Publicerad
2019-10-30

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vi söker dig som brinner för IT och som vill använda din kunskap och erfarenhet att utveckla Kommunens digitala värld.

IT-avdelningen ansvarar för drift och förvaltning av Jönköpings kommuns IT-verksamhet, vi är ca 70 medarbetare. Kommunen har ca 19 000 datorer, 400 servrar och finns på över 500 platser i kommunen. Avdelningen levererar IT-stöd till åtta förvaltningar samt kommunala bolag alla med egna unika behov och utmaningar i en stor och komplex IT-miljö.
Du kommer tillhöra enhet Arbetsplats där vi är 10 medarbetare som hanterar kommunens klientplattform för datorer och mobila enheter, skrivar- och telefoniplattform.

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker kommer du att arbeta i en Microsoftbaserad miljö och i Citrix. Dina huvuduppgifter kommer att vara paketering och distribution av program för våra olika system inom kommunen samt hantering av support och utveckling av kommunens Citrix-plattform. De paketeringstekniker vi arbetar med är Microsoft App-V, MFDC (ZAV) och MSI.

Kompetenskrav
Du har en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet gärna i närtid som system- eller drifttekniker på avancerad nivå i en Microsoftmiljö. Du kommer arbeta med många uppgifter och uppdrag samtidigt vilket ställer krav på flexibilitet, stresstålighet och nytänkande. Du är en prestigelös lagspelare som har lätt för att samarbeta, är självgående, lösningsorienterad och noggrann.

För jobbet behövs

goda kunskaper i: 
- paketering i App-V, MFDC (ZAV) och Admin Studio
- Active Directory - av Citrix-miljö

grundläggande kunskaper i:
- System Center Configuration Manager 2012
- Windows Server 2012 R2 och Windows Server 2016 -
- Windows Powershell

erfarenhet av:
- Windows 10 versionshantering 
- konfiguration och administration i Windows 10

Övrigt
För tjänsten krävs B-körkort.

Upplysningar
För frågor, kontakta Daniel Alvudd Enhetschef, e-post: daniel.alvudd@jonkoping.se, tel: 036-10 22 60, facklig representant för Vision är Kenneth Axelsson, e-post: kenneth.axelsson@jonkoping.se, tel: 036-10 56 44.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten! 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.