search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skoladminstratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTorpaskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2020-03-16
Sista ansökningsdag2019-11-19
Referensnr19-60-2687
Publicerad2019-10-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Torpaskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-03-16
Sista ansökningsdag
2019-11-19
Referensnr
19-60-2687
Publicerad
2019-10-29

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Ditt nya jobb
Som skoladministratör är du "spindeln i nätet", vilket innebär att du under dagen möter varierande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta gentemot skolledning, lärare, elever, föräldrar och allmänheten som behöver kontakta skolan.
Du jobbar tätt mot skolans ledning och stöttar i personalfrågor så som att beställa vikarier och planera scheman för lärarna. Du förbereder även kommunikation i form av: mail och presentationer till personal och allmänhet. Till viss del ingår att ta fram underlag i form av statistik och ekonomi.
Du har även andra administrativa uppgifter så som:
-frånvarohantering
-fakturahantering
-elevregistrering
-diarieföring och post
-m.m.

Välkommen till oss
Torpa utbildningsenhet ligger i Jönköpings södra stadsdel och är en treparallellig skola från förskoleklass till årskurs 6 med ca 460 elever. Vi är organiserade i åtta arbetslag där pedagoger av olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Till varje arbetslag hör ett fritidshem som är placerat i skolans lokaler. På skolan arbetar idag närmare 75 personer i elevernas närhet och vår styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap och trygghet i centrum samt lägger stor vikt vid värdegrundsfrågor.

Kompetenskrav
Du har eftergymnasial utbildning, motsvarande YH-nivå med inriktning mot administration, personal, lön, ekonomi eller liknande. Goda IT-kunkaper är en förutsättning, och du har erfarenhet av att arbeta i olika IT-system/stöd. Det är meriterande att ha arbetat i systemen TimeEdit, TimeCare Pool och VISMA.

Som person är du noggrann, driven och prestigelös. Du har lätt för att prioritera och har förmågan att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter. Du är en flexibel person med förmågan till nytänkande. Du är lyhörd för verksamhetens behov och drivs av att ge hög service både internt och externt. Du bemästrar kommunikation över epost och telefon lika bra som vid fysiska möten. Du drivs av att hitta lösningar och förbättra arbetssätt och rutiner. Du är strukturerad och självständig i ditt arbete för att hantera vardagens utmaningar.
Stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. 
Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk: till belastningsregistret

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mera
Rektor: Ellinor Magnusson, tel 036-106375
Biträdande rektor: Anna Jakobsson, tel 036-107569
Biträdande rektor: Jonna Nilsson tel, 036-107092
Lärarförbundet: Monica Aldrin tel 036-106382

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.