search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasielärare teknikprogrammet

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-11-17
Referensnr19-61-0143
Publicerad2019-10-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-11-17
Referensnr
19-61-0143
Publicerad
2019-10-28

Om Erik Dahlbergsgymnasiet
I våra korridorer, föreläsningssalar och personalrum hittar du cirka 1500 elever och 160 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ungdomar i utveckling.

Erik Dahlbergsgymnasiet har många år i rad varit förstahandsvalet hos högstadieelever när det är dags för dem att välja gymnasieskola och har en omvittnat trivsam miljö som präglas av medinflytande, ansvarstagande och trygghet.

Besök gärna vår hemsida www.edgymnasiet.se  där du kan läsa mer om oss som skola och våra program.

Vad erbjuder vi?
Nu finns det en möjlighet för dig som har kunskaper i CAD, teknik och/eller arkitektur och samhällsbyggande att dela med dig av dina kunskaper till eleverna på Erik Dahlbergsgymnasiet. Vi söker nämligen en lärare att utöka arbetslaget på Teknikprogrammet med. Det kan vara så att du idag jobbar som ingenjör eller arkitekt och funderar på att byta karriär? Om du inte har en lärarlegitimation men de övriga kompetenserna vi efterfrågar kan det bli aktuellt med en visstidsanställning.

Teknikprogrammet på ED är en del av Teknikcollege där elever erbjuds möjligheter att ha nära kontakter med arbetslivet. Det är fyra teknikklasser per årskurs och i år har vi flest sökande av alla gymnasieprogram i kommunen. Våra lärare jobbar tillsammans för att skapa den bästa teknikutbildningen och du kommer bli en del av programmets och skolans helhet. Vidare kommer du att delta aktivt i skolans utvecklingsarbete och samarbeta med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning och övrig skolpersonal.

Vem söker vi?
Vi ser med fördel att du som söker har en lärarlegitimation för gymnasiet, eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig. Har du tidigare erfarenheter inom arkitektur, konstruktion och design- och produktutveckling är det mycket meriterande, likaså om du har erfarenhet av undervisning på gymnasienivå.

Som person har du hög självständighet och initiativförmåga. I denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga, social kompetens och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera och entusiasmera värderar vi högt, likaså din flexibilitet och utvecklingsförmåga.

Vad söker vi?
Som ovan nämnt söker vi en lärare till Teknikprogrammet, detta i områdena CAD, teknik och arkitektur. Det kan även kombineras med andra ämnen utifrån dina kompetensområden och meriter. I tjänsten ingår det handledning i gymnasiearbete. Utöver detta har du liksom övriga lärare på skolan uppgifter som mentorskap och övriga sedvanliga uppgifter som är kopplade till lärarprofessionen.

Vilka dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bli beror på vad det är som du har kunskap inom. Är du vass på CAD- och teknik så kommer du att undervisa i olika CAD-program och teknikkurser i syfte till att utveckla elevernas kunskaper om teknik, teknikvetenskap och tekniska utvecklingsprocesser. Om det är arkitektur och samhällsbyggande som din kompetens är starkast inom kommer din undervisning bland annat i ämnena arkitektur-hus, design och hållbart samhällsbyggande.

För att underlätta rekryteringen…
ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.  

Var god ange även minst två referenser, varav en tidigare chef, i samband med din ansökan. Observera att intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!


Upplysningar
Margareta Pilgard, rektor, tel. 036-10 76 94
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk
https://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.