search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Åbolidsringens gruppbostad!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-12-01 till 6 mån eller längre
Sista ansökningsdag2019-11-11
Referensnr19-70-0188
Publicerad2019-10-28
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-12-01 till 6 mån eller längre
Sista ansökningsdag
2019-11-11
Referensnr
19-70-0188
Publicerad
2019-10-28

Vilka är vi?
Kom och jobba hos oss i gruppbostaden på Åbolid! Vi behöver en vikarie då en av våra kollegor snart ska gå hem på föräldrarledighet. Verksamheten ligger i ett villaområde och har en fin trädgård som vi odlar i. Här bor fem medborgare med funktionsnedsättning, i egen lägenhet med gemensamma utrymmen och tillgång till personalstöd dygnet runt. Samtliga medborgare har intellektuella funktionshinder och varierande omvårdnadsbehov.


Vad gör vi?
Arbetsuppgifterna består bland annat av att ge personlig omvårdnad och stöd i vardagen, såväl praktiskt som socialt. Den boendes personliga integritet, egna förmåga och behov av stöd ska vara utgångspunkten och personalen skall arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Kontaktmannaskap tillämpas, vilket innebär ett större ansvar för en eller fler av de boende i gruppbostaden.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har läst vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande. Arbetet kräver att du har en lugn och trygg personlighet samt har god förmåga att kommunicera. Du kan tillsammans med dina medarbetare planera och strukturera arbetet på ett självständigt, flexibelt och ansvarsfullt sätt. Erfarenhet av arbete inom funktionshinderomsorgen är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort.


Övrigt
Arbetet är förlagt vardagar samt helger.
Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Enhetschef, Erika Forselius Tel: 036- 108 014
fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.