search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ekonom med controllerfunktion

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsKultur- och fritidsförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-11-17
Referensnr19-42-0021
Publicerad2019-10-28
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Kultur- och fritidsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-11-17
Referensnr
19-42-0021
Publicerad
2019-10-28

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till oss på kultur- och fritidsförvaltningen. Vi har cirka 230 medarbetare som förser kommunens medborgare med bland annat bibliotek, bad, fritidsgårdar, konst, idrottsanläggningar och bidragshantering. Förvaltningen har tre verksamhetsspecifika avdelningar samt en förvaltningsövergripande avdelning som ansvarar för ekonomi, diariet, HR, IT, kvalitetssäkring och utveckling av förvaltningens ansvarsområden. Tjänsten som ekonom med controllerfunktion kommer vara placerad i den förvaltningsövergripande avdelningen och ha sin arbetsplats på förvaltningens nyrenoverade kontor på Jönköpings Stadsbiblioteket.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla.

Arbetsuppgifter
Vi söker en utvecklingsorienterad ekonom med controllerfunktion som även ansvarar för dagliga operativa arbetsuppgifter. Du kommer arbeta med att planera, leda och utveckla förvaltningens ekonomiprocesser samt stödja chefer och andra medarbetare i ekonomifrågor. Du kommer även representera förvaltningen i kommunövergripande sammanhang.
I det operativa arbetet ingår att bevaka och följa upp/spåra avvikelser i ekonomiska beslut och budgetering samt arbete med viss statistik och nyckeltal. För att lyckas i rollen krävs att du trivs både med den operativa och strategiska delen.

Du kommer upprätta prognoser, rapporter, månads-/delårsrapporter, årsredovisning samt genomföra uppföljningar och analyser. Du kommer även upprätta och arbeta med internbudgeten.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning/erfarenhet/kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har mycket goda kunskaper i Office/Excel samt vana att arbeta i ekonomi- och verksamhetssystem. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation.
Du är självgående, initiativtagande, strukturerad, noggrann, analytisk och lyhörd.
Du har en god samarbetsförmåga och en pedagogisk förmåga att förklara ekonomiska orsakssamband och har ett intresse av att utveckla ekonomiprocesser. Att kunna uttrycka sig i tal och skrift är en viktig egenskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi erbjuder förutom de förmåner som är kommunövergripande,
- en friskvårdstimme en gång per vecka
- fri träning och bad på alla våra anläggningar
- entré till bokmässa

Upplysningar
David Andersson, tf enhetschef tel. 036-10 25 49

Vision, Maria Carlsson tel. 036- 10 57 01

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.