search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetskonsulent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-11-14
Referensnr19-61-0142
Publicerad2019-10-24
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-11-14
Referensnr
19-61-0142
Publicerad
2019-10-24

Välkommen till oss!
Kommunens arbetsmarknadsavdelning, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMAs uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut styr AMAs verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan förändras. Tjänsten är för närvarande placerad i Enheten för unga, 16-24år, där bland annat verksamheter som det kommunala aktivitetsansvaret, jobbtorgsinsatser samt feriepraktik och sommarjobb återfinns.

Ditt nya jobb
Arbetsinsatserna består huvudsakligen av att klargöra deltagarens förutsättningar och behov samt att ge individuellt stöd och fördjupade vägledningsinsatser mot utbildning och arbete. Stor del av arbetet ligger på att samverka med socialförvaltning, vård, arbetsförmedling, vuxenutbildning samt övriga aktörer som behövs för att möjliggöra arbete/utbildning. Dessutom innehåller arbetsuppgifterna kontakter med arbetsgivare för att initiera plats och göra uppföljningar på arbetsplatsen. Vidare förekommer samarbete inom ramen för enhetens gemensamma uppdrag. Arbetsprocessen för deltagare dokumenteras.

Din kompetens
Relevant utbildning på högskolenivå som innehåller grundläggande kompetens och erfarenhet av sjukdomar och funktionsvariationer krävs liksom arbete med människor i socialt utsatta situationer. Erfarenhet av arbete inom arbetsmarknad och välfärdssystem är meriterande. Förmåga att arbeta självständigt, i team samt att arbeta målinriktat och stödjande prioriteras. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs. Engagemang och drivkraft ser vi som viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
B-körkort är ett krav. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vill du veta mer?
Cristoffer Lundmark, enhetschef, 036-105371, cristoffer.lundmark@jonkoping.se

Marcel Assaf, VISION, tel 036-107108
Amanda Nygren SACO, tel 036-102626
Mona Farahani, Lärarförbundet, tel 036-107701

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.