search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-01-01 el ök till 2020-06-30 med möjlighet till tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag2019-11-14
Referensnr19-61-0140
Publicerad2019-10-24
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-01-01 el ök till 2020-06-30 med möjlighet till tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2019-11-14
Referensnr
19-61-0140
Publicerad
2019-10-24

Välkommen till Arbetsmarknadsavdelningen!
Då nuvarande enhetschef i Aktivitetsenheten ska vara tjänstledig för att pröva annan tjänst söker vi nu dennes efterträdare. Tjänsten är ett vikariat, med möjlighet till tillsvidareanställning.
Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutande arbetsmarknadsinsatser. Uppdraget för AMA är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. I AMAs uppdrag ingår att vara en flexibel organisation utifrån hur den aktuella arbetsmarknaden ser ut. AMA har för närvarande 80 medarbetare, arbetsledare i AMAs praktiska verksamheter, arbetskonsulenter som är handläggare för våra deltagare, handledare och assistenter. AMA tillhör Utbildningsförvaltningen, och leds av en arbetsmarknadschef. Avdelningen är organiserad i fyra enheter med en enhetschef i respektive enhet.

Ditt nya jobb
I aktivitetsenheten finns AMAs praktiska verksamheter, vars mål är att rusta, utbilda och träna deltagarna inför den reguljära arbetsmarknaden.
I enheten finns förutom arbetsledare och handledare även en biträdande enhetschef och en teamledare som under ledning av enhetschefen leder och utvecklar arbetet i enheten. Enhetschefen har personal-, arbetsmiljö-, verksamhets och budgetansvar.
En viktig del i arbetet är samverkan, internt med andra enheter inom AMA, såväl som externt med bland annat övriga förvaltningar, myndigheter och näringslivet. Enhetschefen ingår i AMAs ledningsgrupp där planering för kommunens arbetsmarknadsinsatser sker. AMAs uppdrag styrs av politiska beslut och ansvarsområdet kan komma att förändras.

Din kompetens
Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning inom området och goda kunskaper om arbetsmarknaden
  • har chefserfarenhet
  • är en tydlig ledare som initierar och driver arbetet mot uppställda mål
  • har kommunikativ förmåga och kan skapa ett gott arbetsklimat
  • har b-körkort

Viktiga egenskaper för att lyckas i uppdraget är förmåga att planera, strukturera och följa upp det du ansvarar för. Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning och utvecklings- och förändringsarbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Rickard Boson, Arbetmarknadschef, 036 10 61 61
Marcel Assaf, Vision, 036 10 71 08
Amanda Nygren, SACO, 036 10 26 26
Mona Farahni, Lärarförbundet, 036 10 77 01
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.