search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Projektledare/Gatuingenjör

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsGata o Park/Planering
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ök
Sista ansökningsdag2019-11-10
Referensnr19-55-0081
Publicerad2019-10-09
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Gata o Park/Planering
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ök
Sista ansökningsdag
2019-11-10
Referensnr
19-55-0081
Publicerad
2019-10-09

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska nämnden ansvarar för.

Tekniska Kontoret har som uppgift att förvalta, driva och utveckla verksamheter som rör kommunens mark och byggnader, gator och parker, skogar och naturreservat, färjetrafik, hamnar och
parkeringsplatser, vatten och avlopp.

Verksamheten Planering och utveckling gata, park, skog ansvarar för projektering av kommunens gator, park- och grönområden, plangransking liksom drift och underhållsplanering av markinfrastrukturen inom kommunen samt driver reinvesteringsprojekt.

Arbetsuppgifter
Viktiga delar i arbetet som projektledare/gatuingenjör kommer att vara uppföljning av verksamheterna samt lång- och kortsiktig planering. Du ska kunna bedöma behov av arbeten i gatu- och vägnätet, göra kostnadsberäkningar samt beställa och kvalitetsgranska utförda arbeten. Projektleda entreprenader. Det innebär bl a planering, framtagning av förfrågningsunderlag, avtalsskrivning, avtalsuppföljning, ekonomisk uppföljning, kontroller, utvärdering av avtalsefterlevnad och åtgärd. Du hanterar kontinuerligt kontakt med allmänhet, entreprenörer och ledningsägare. I dina arbetsuppgifter ingår även att besvara och utreda frågor som kommer in via telefon, e-post och brev från allmänhet, entreprenörer, ledningsägare  m fl. I tjänsten ingår också viss beredning av nämndsärenden.
Vi ansvarar för Industrispår, broar, belysningsprojekt och småbåtshamnar så delar av dessa ansvar kan komma att ingå i tjänsten. 

Kompetenskrav
 Du har högskoleutbildning och för tjänsten lämplig inriktning eller annan teknisk utbildning som tillsammans med erfarenhet kan bedömas likvärdigt.

• Du har erfarenhet av projektledning i olika former.
• Du har några års erfarenhet av drift- och underhållsfrågor inom området gata.
• Du är självgående och kan utföra ditt arbete på ett strukturerat sätt.
• Du har förmågan att se helheten och känna ansvar för avdelningens övriga verksamhetsområden.
• Du har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift.
• Som person är du tydlig, prestigelös, relationsskapande och samarbetsorienterad.
• Du kan med god förmåga använda Office-paketet och då främst Excel och Word.
• Du har B-körkort.

Erfarenhet av och förståelse för entreprenadjuridik och LOU. Certifierad som BAS-P.  Erfarenhet av att arbeta med BaTMan och Geosecma.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Enhetschef Görgen Olofsson 036-10 54 62
Verksamhetschef Harald Björkdahl 036-10 54 60


Sveriges Ingenjörer, Stefan Holst 036-10 24 07
Vision Mari Hoffman 036-10 75 64

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.