search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barn- och ungdomsbibliotekarie

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsFolkbiblioteken
AnställningsformTillsvidare
Omfattning50%
Tillträdesdag2020-06-01 eller enligt ök
Sista ansökningsdag2020-02-26
Referensnr20-42-0004
Publicerad2020-02-13
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Folkbiblioteken
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
50%
Tillträdesdag
2020-06-01 eller enligt ök
Sista ansökningsdag
2020-02-26
Referensnr
20-42-0004
Publicerad
2020-02-13

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings bibliotek är ett bibliotekssystem som består av 14 bibliotek varav två är mobila. Alla biblioteken ska vara inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar mot att vara öppna, trygga och välkomnande för alla. Tjänsten är för närvarande placerad på Huskvarna bibliotek och kan kombineras med tjänstgöring på annat bibliotek. Huskvarna bibliotek ligger i det nya Stadshuset i Huskvarna. I biblioteket finns bland annat en specialbyggd avdelning som kallas Fabriken där det finns material för skapande av olika slag för alla åldrar. Huskvarna bibliotek är ett meröppet bibliotek.

Arbetsuppgifter
Du ska i samarbete med kollegorna arbeta med läsfrämjande biblioteksverksamhet för barn och unga. Ansvar för inköp av barn- och ungdomsmedier ingår. Du har regelbundet pass i låne- och informationsdisken och andra förekommande uppgifter på biblioteket.  Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Erfarenhet av folkbiblioteksarbete är meriterande. Du ska ha ett stort intresse för läsfrämjande arbete, framförallt för barn och unga, och en god förmåga att kombinera detta med de möjligheter som finns inom begreppet Skaparbibblan/Makerspace. Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom, en förmåga att leda grupper och att du har goda IT- kunskaper. Du är intresserad av den digitala utvecklingen. Arbetet ställer krav på att du självständigt kan planera och ta ansvar för ditt verksamhetsområde. Arbetet innefattar också stor variation, samarbete med många parter i olika åldrar samt periodvis ett högt tempo. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande. Sysselsättningsgraden är 50% med möjlighet till tillfällig utökning upp till heltid. På sikt kommer tjänsten att övergå till en heltidstjänst.

Sista ansökningsdag
23 februari 2020

Upplysningar
Lars Forssmed, bibliotekarie, Huskvarna bibliotek tel 036-106645 eller Annika Wernborg, enhetschef Närbiblioteken tel 036-106092

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.