search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skoladministratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenligt ök
Sista ansökningsdag2020-02-20
Referensnr20-61-0015
Publicerad2020-02-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enligt ök
Sista ansökningsdag
2020-02-20
Referensnr
20-61-0015
Publicerad
2020-02-13

Vi söker dig…
…som vill arbeta som skoladministratör hos oss på Bäckadalsgymnasiet! Du kommer arbeta med två huvudområden, där det ena området innefattar arbete med elevregistrering, betyg och schema i systemen Tieto Education och Novaschem. Det andra huvudområdet är arbete med skolans löpande ekonomihantering i ekonomisystemet Visma. Detta innebär framförallt hantering av fakturor, debiteringar och beställningar.

Arbetet kommer även innefatta uppgifter som ligger utanför de huvudområden som anges ovan. Detta gör att arbetet ställer höga krav på dig att vara flexibel och öppen för att ta dig an nya utmaningar. Arbetet ställer även höga krav på att kunna arbeta under tidspress med bibehållen kvalité. Vidare måste du vara duktig på att samarbeta och vara en tydlig ”lagspelare” men också besitta förmågan att arbeta självständigt.


Bäckadalsgymnasiet…
…är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Idag finns utbildningarna BA, EE, FT, RL, IN, HV, HT, TE, Introduktionsprogrammen IMS, IMA, IMY och IMR samt lärlingsutbildning och lärvux). Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Vi är ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå Bäckadalsgymnasiets mål och vi har en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter, som bidrar till skolans sammanhållning. Skoladministratörerna tillhör den personal inom skolan som leds av den administrativa chefen och i denna arbetsgrupp ingår även vaktmästare. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. Läs mer om våra värdeord.

Vi vill att du…
...har lägst gymnasieutbildning och erfarenhet av administrativt arbete. Har du även någon form av påbyggnad inom ekonomi eller administration är det meriterande. Att arbeta med datorer som arbetsredskap är en självklarhet för dig, du har god IT-vana och lätt för att tillägna dig olika system. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i de IT-system som finns inom Jönköpings kommuns utbildningsförvaltning (Tieto Education, Novaschem, Skola 24, Visma ekonomisystem och fakturahantering).

Då du kommer att ha en central serviceroll i vårt bemötande av såväl elever, personal, besökare och i viss mån vårdnadshavare bör du vara serviceinriktad och utåtriktad, tycka om att skapa kontakt och underhålla relationer. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Intervjuer hållas löpande.

För att underlätta rekryteringen…
…ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, varpå det kan vara bra att beställa ett registerutdrag redan vid ansökan. Beställ utdrag från belastningsregistret. 

Vill du veta mer?
Administrativ chef, Åke Andersson 036-10 62 78, mail: ake.andersson@jonkoping.se

Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.