search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Engelbrekts dagliga verksamhet!

FörvaltningSocialförvaltningen
Arbetsplatsfunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-05-01
Sista ansökningsdag2020-03-02
Referensnr20-70-0018
Publicerad2020-02-10
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-05-01
Sista ansökningsdag
2020-03-02
Referensnr
20-70-0018
Publicerad
2020-02-10

Vilka är vi?
Engelsbrekts dagliga verksamhet ligger intill villaområdet på Norrängen i Huskvarna. I samma fastighet finns verksamheterna Norrängen och Majvallen. Vi har trädgård och nära till park, busshållplats och vandringsleder längs vättern.  Vår arbetsgrupp består av 12 medarbetare. Vi arbetar utifrån den enskilde medborgarens behov och önskemål. Du får utlopp för din kreativa förmåga och möjlighet till initiativtagande, eftersom vi erbjuder våra deltagare olika sysselsättning såsom, teater, musik, hantverk, utegrupp m.m
Vad gör vi?
Vi på Engelbrekts dagliga verksamhet arbetar för att ge personen en intressant och meningsfull sysselsättning under dagtid. Det ska bidra till personlig utveckling och främja delaktighet i samhället som olika kreativa aktiviteter, sociala aktiviteter, träning och service med beaktande av medborgarnas önskemål. Medborgarens behov skall vara utgångspunkten och vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Vårt arbete syftar till att ge den enskilde en innehållsrik och kvalitativ sysselsättning. Varje medarbetare har ansvar för en eller flera medborgare och samarbetar med anhöriga, gode män, interna och externa verksamheter. Dokumentation är ett naturligt inslag i arbetet liksom planering och framtagning av pedagogiska hjälpmedel.
Vem söker vi?
Vi söker dig som har utbildning inom barn och fritid eller omvårdnad. Eftergymnaisal utbildning som exempelvis stödpedagog/behandlingspedagog med specialisering inom funktionshinderområdet samt pedagogisk inriktning är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare. Vi ser även att du har mycket god datorvana. Har du dessutom ett intresse för musik, teater, hantverk osv ser vi det som ett stort plus. Du är lugn och trygg som person, har god självkännedom och god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt att du har ett professionellt bemötande. Personlig mognad värderas högt då det hjälper dig att förstå olika situationer som den enskilde kan befinna sig i. Vi söker dig som är flexibel som person och som är positiv till förändringar och drivs av att forma och hitta lösningar i det dagliga arbetet. Vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt, så vi ser gärna att du som söker har god pedagogisk insikt. Körkort är ett krav.


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.
Vad erbjuder vi?
- En arbetsgrupp som präglas av ett positivt arbetsklimat och god sammanhållning.
- Möjlighet att vara med i en arbetsgrupp i förändring!
- Ta chansen att vara med och påverka och förändra hur våra medborgares vardag ska se ut!
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel
Övrigt 
Tjänsten är på 100 % och tillsvidare.
Arbetstiden är förlagd på dagtid.
Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!
Upplysningar
Charlotta Hammarlund, Enhetschef 036-105232
Karin Dahlberg, Skyddsombud 036-103443
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.