search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehagaskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2020-03-16
Sista ansökningsdag2020-02-23
Referensnr20-60-0248
Publicerad2020-02-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehagaskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-03-16
Sista ansökningsdag
2020-02-23
Referensnr
20-60-0248
Publicerad
2020-02-10

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga skolområde, skolorna  med den bästa utsikten, är belägna uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det ca 340 elever. Öxnehaga är ett mångkulturellt bostadsområde med ett bra samarbete mellan alla olika föreningar och organisationer som finns i vårt område.

I framtiden kommer hela världen att vara våra barns arbetsfält. Vad kan då vara bättre än att börja förbereda sig redan som sexåring? På vår skola finns ca 30 olika nationaliteter och lika många språk representerade. Här arbetar barn med olika språk, nationaliteter och religioner sida vid sida. Vi vill hjälpa våra elever att blir språkmedvetna, toleranta, goda konfliktlösare och duktiga på att samarbeta

Arbetsuppgifter
Du jobbar nära elever för att öka tryggheten i de olika sociala situationer som eleverna möter i skolan. Du ger stöd till och följer elever under skoldagen. Du leder elever i det nära sociala samspelet och arbetar med tydlighet och struktur i samråd med övrig personal. Tillsammans arbetar ni för att skapa en trygg och utvecklande miljö för eleverna.

Kompetenskrav
Du har utbildning som socialpedagog/behandlingsassistent. Har du tidigare arbetslivserfarenhet från arbete inom skola och socialtjänst är det meriterande, samt om du har arbetat i ett mångkulturellt sammanhang. Vi ser även att du helst har erfarenhet av att arbeta med ungdomar i svåra livsförhållanden och vana att ta och ha samtal som kan vara utmanande.

Vi söker dig som person:

  • är positiv och lösningsfokuserad
  • är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och det professionella
  • har lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation
  • har god samarbetsförmåga  
  • är utåtriktad med en förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer
  • har förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt
  • är flexibel i ditt arbete

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här hittar du hur du gör din ansökan ur belastningsregistret.

Ange gärna dina referenser när du söker tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mera
Rose-Marie Segersson 036-102419
Fackliga företrädare
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.