search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Klöverstigen!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast eller enligt Överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-02-22
Referensnr20-70-0021
Publicerad2020-02-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast eller enligt Överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-02-22
Referensnr
20-70-0021
Publicerad
2020-02-05

Vilka är vi?
Ett korttidsboende är en korttidsvistelse som syftar både till avlastning till föräldrar och att barnet/ungdomen får återkommande vistas i en miljö med närvaro av personal för att nå personlig utveckling och stimulans. På Klöverstigens korttidsenhet som ligger på Ekhagen i Jönköping bor max 3 barn/ungdomar samtidigt och arbetsgruppen består av 6 medarbetare.


Vad gör vi?
Vi arbetar med barn och ungdomar med neuropsykiska diagnoser som vistas i en hemlik miljö och är med och formar sin egen dag med olika aktiviteter och utflykter. Du utför de vård- och omsorg och stöduppgifter som förekommer på arbetsplatsen. Arbetssättet är återhämtningsinriktat och individanpassat. Vi arbetar med motiverande samtal och tillämpar ett lågaffektivt förhållningssätt för att nå eller bevara trivsel och trygghet hos barnen/ungdomarna. Som medarbetare förväntas du vara delaktig och bidra i verksamhetens utveckling och förbättringsarbete.


Vem söker vi?
Vi söker dig som är skötare, är utbildad fritidspedagog eller socialpedagog eller har annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn/ungdomar. Erfarenhet av lågaffektivt bemötande och motiverande samtal (MI) är meriterande. Personlig mognad värderas högt då det hjälper dig att förstå situationer som den enskilde kan befinna sig i. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, är relationsskapande och lösningsfokuserad. Du är självgående och flexibel och går in med en positiv inställning och engagemang i ditt arbete!B-körkort är ett krav för tjänsten.
Vi erbjuder:
- Vi tillämpar individuell lönesättning.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel
Övrigt
Arbetet är förlagt till dag/kväll/helg/sovande jour.
Ensamarbete vissa tider och dygnspass förekommer.

Urval sker löpande. Vi strävar efter mångfald och ser gärna manliga sökanden. Välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Enhetschef Ingela Sandberg, tel: 036-10 62 02
Facklig företrädare Tommy Haraldsson, Kommunal, tel: 036-10 30 66

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.