search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFörsörjningsstöd Mottagning Sofiahuset
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag200501
Sista ansökningsdag2020-02-19
Referensnr20-70-0020
Publicerad2020-02-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Försörjningsstöd Mottagning Sofiahuset
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
200501
Sista ansökningsdag
2020-02-19
Referensnr
20-70-0020
Publicerad
2020-02-05

Vilka är vi?
Försörjningsstöd Mottagning är placerat i Sofiahuset, centralt beläget i Jönköping nära busslinjer och resecentrum. I enheten omfattas även Försörjningsstöd unga vuxna, hyresskuldrådgivningen, Budget och skuld samt reception. 

I mottagningens arbete behöver vi få ytterligare en medarbetare som är en trygg person som trivs att arbeta i ett lite högre tempo, flexibel, tycka det är stimulerande med klientkontakter, våga ta beslut enskilt men också vara en person som trivs att arbeta i grupp och ingå i ett team. Tydlighet och ett gott bemötande är viktigt då Du ska kunna hantera och lämna både negativa och positiva besked. Försörjningsstöd mottagningen är ofta den första kontakt medborgaren har med socialtjänsten och den bild som man därmed har med sig i sina fortsatta kontakter.

Telefontiderna mellan 8.30-9.30 är viktiga för mottagningen då vi vill ha en hög servicegrad eftersom det är till största del medborgarens möjlighet till en kontakt med oss. 

Mottagningen har gruppträffar 2 gånger i veckan tillsammans med förste och enhetschef där vi gemensamt i dialog hjälper varandra i svåra beslut.

Som heltid har vi idag ett riktvärde i samband med införandet av nytt verksamhetssystem om 12-14 nybesök i månaden samt ett flertal återbesök beroende på behov.

I Jönköpings kommuns arbete med E-tjänster är Försörjningsstöds mottagning jätteviktig för införandet och vi som arbetsgrupp är motiverade att vara en del i det. Detta arbete ska förhoppningsvis hjälpa oss att hantera våra resurser på ett så bra sätt som möjligt i det sociala arbetet. 
I tjänsten innefattar det jourer med jämna mellanrum 3-4 gånger i månaden. Jourerna har en besöksfrekvens och i många fall komplicerade frågor att hantera.


Vad gör vi?
Som handläggare i mottagningen tar du självständigt emot personer som söker försörjningsstöd för första gången eller som inte varit aktuella under det senaste året. I mottagningen görs en grundlig utredning av den biståndssökandes framställan, ekonomiska situation och förutsättningar för att vara berättigad till ekonomiskt bistånd. Utredningen görs med hjälp av utredningsverktyget Instrument X.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning samt kunskap om försörjningsstöd. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

  • Ett bra team med gott samarbetsklimat
  • Flexibel arbetstid
  • Handledning och möjlighet till kompetensutveckling
  • Förskottssemester och semesterväxling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort
  • 7 timmars arbetsdagÖvrigt
Vi tillämpar löpande urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Helena Sandgren Enhetschef, 036-10 76 78

Marie Crona 1:e socialsekreterare, 036- 10 66 11

Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.