search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorra Mo skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-07-01
Sista ansökningsdag2020-03-06
Referensnr20-60-0215
Publicerad2020-02-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norra Mo skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-07-01
Sista ansökningsdag
2020-03-06
Referensnr
20-60-0215
Publicerad
2020-02-04

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Som rektor på Norra Mo skolområde leder du den pedagogiska verksamheten och har ansvar för läroplansmål, medarbetare och ekonomi för förskola och grundskola. Du ansvarar för förskolans och skolans systematiska kvalitetsarbete. Tillsammans med biträdande rektor och medarbetare bygger du vidare på förskolans och skolans utveckling och ledarskap.

Ditt ledningsstöd på skolområdet består av en biträdande rektor, skoladministratör och ett elevhälsoteam. Du ingår i grundskolans chefsgrupp, som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar också regelbundet en mindre grupp chefskollegor och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Som ny chef får du både en kommungemensam och verksamhetsspecifik introduktion. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss.

Välkommen till oss i Norra Mo
Vill du arbeta med engagerade medarbetare och tillsammans skapa en förskola och skola där varje barn/elev ska känna sig trygg, bli sedd och mötas med respekt och värme? Norra Mo är ett växande förskole/skolområde som ligger i de västra delarna av Jönköping. Vår enhet består av Ryds och Bottnaryds förskolor, skolor och fritidshem. Vi har cirka 200 elever i grundskolan F-6, 130 barn i våra förskolor och 65 medarbetare inom området.

Din kompetens
Du har en akademisk utbildning inom pedagogik och några års arbetslivserfarenhet inom förskola/skola. Har du erfarenhet från att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus.

Du är en kommunikativ ledare med förmåga att skapa goda relationer. Vi tror också att du är resultatinriktad och drivs av att arbeta mot måluppfyllelse. Du leder verksamheten genom att fördela och prioritera arbetet men kan också omvärdera när situationen kräver. Utöver detta är du motiverande, inkluderande och vågar fatta beslut och ta ansvar för dessa.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Ylva Millback, t.f. chef grundskola tel. 0706-198199
Sara Johansson, biträdande chef grundskola tel. 036-10 26 89
Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.