search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare till Försörjningsstöd Resurs

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-02-25
Referensnr20-70-0019
Publicerad2020-02-04
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-02-25
Referensnr
20-70-0019
Publicerad
2020-02-04

Vilka är vi?
Försörjningsstöd Resurs ingår i Socialtjänstens organisation för försörjningsstöd. Försörjningsstöd Resurs handläggare agerar medhandläggare och/eller konsulterar försörjningsstödshandläggarna i arbetet med personer som har en sammansatt problematik där fysisk och/eller psykisk ohälsa samt sociala svårigheter förekommer. Inom verksamheten tillämpas ett systemteoretiskt- och lösningsfokuserat arbetssätt. Totalt jobbar 2 handläggare inom Försörjningsstöd Resurs med ansvar för varsitt områdeskontor. Den aktuella tjänsten är i dagsläget förlagd till områdeskontoret på Öxnehaga och där jobbar socialsekreterare, förste socialsekreterare, administratörer och enhetschef, totalt 21 personer.

Vad gör vi?
Syftet är att starta eller stötta processer som leder till egen försörjning. Antingen genom att personer återfår eller förbättrar sin arbetsförmåga och därigenom kan stå till arbetsmarknadens förfogande eller genom att rätt till sjuk- eller aktivitetsersättning kan klargöras.

I arbetsuppgifterna ingår att genomföra sociala utredningar och/eller kartlägga deltagarnas arbetsförutsättningar, upprätta individuella planer och samordna insatser. En stor del av arbetet utgör extern och intern samverkan med rehabkoordinatorer på samtliga vårdcentraler och psykiatrin samt intern samverkan med funktionshinderomsorgen, Arbetsmarknadsavdelningen och i vissa fall med missbruksvården.

Handläggarna i Försörjningsstöd Resurs tillhör organisatoriskt försörjningsstödsenheten på Råslätt med placering på varsitt områdeskontor. Viss konsultation kan också komma att ske gentemot övriga enheter inom försörjningsstödet som Team Mottagning och enheten Unga Vuxna.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning samt kunskap om försörjningsstöd. Meriterande är erfarenhet av att arbeta med människor som har psykisk ohälsa och rehabiliteringskunskap samt kompetens i systemteoretiskt- och/eller lösningsfokuserat arbetssätt. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Vad erbjuder vi?

  • Ett bra team med gott samarbetsklimat
  • Flexibel arbetstid
  • Handledning och möjlighet till kompetensutveckling
  • Förskottssemester och semesterväxling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort
  • 7 timmars arbetsdag

Övrigt
Vi tillämpar löpande urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysning
Markus Görs enhetschef, 036-106866

Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.