search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ekonomiadministratör

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsEkonomiavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-02-24
Referensnr20-04-0005
Publicerad2020-02-05
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Ekonomiavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-02-24
Referensnr
20-04-0005
Publicerad
2020-02-05

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vi söker dig som gillar ordning och reda,  är duktig på fakturahantering och som vill vara med och bidra till att kommunens löpande ekonomiarbete flyter på och utvecklas.

Vi behöver en ekonomiadministratör som har goda kunskaper inom IT och redovisning. Du är noggrann och strukturerad och trivs i miljöer där samarbete och service är viktiga framgångsfaktorer. Du brinner för att utveckla arbetssätt och hitta nya lösningar.

Totalt hanteras cirka 300 000 leverantörsfakturor varje år inom kommunen, varav de flesta konteras och attesteras elektroniskt i kommunens ekonomisystem.

På Redovisningsenheten, som är en del av Ekonomiavdelningen, är vi nio personer . Enheten har det övergripande ansvaret för kommunens ekonomisystem, den löpande redovisningen samt delårsrapport och bokslut. Tjänsten innebär nära samarbete med övriga medarbetare på enheten och med användare och administratörer i hela organisationen. För närvarande genomförs ett projekt för att se över möjligheten att automatisera administrativa processer inom bland annat ekonomiområdet. Som ekonomiadministratör hos oss kommer du ha en viktig roll i detta utvecklingsarbete.

Arbetet innebär:
- hantering av leverantörsfakturor
- kontakt med leverantörer
- att skicka leverantörsbetalningar till bank- och plusgiro
- administration av användare och behörigheter
- support till användare
- avstämningar och avvikelsehantering i ekonomisystemet
- medverkan i redovisnings- och bokslutsarbete m. m. 

Vi söker dig som har:
- eftergymnasial utbildning inom ekonomi
- ett par års erfarenhet av administrativt arbete

Erfarenhet av arbete med leverantörsreskontra är meriterande.

Upplysningar lämnas av Redovisningschef Andrea Renblad, tfn 036-10 57 42
Fackliga kontaktpersoner

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.