search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖlmstadskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-08-01
Sista ansökningsdag2020-02-16
Referensnr20-60-0184
Publicerad2020-01-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ölmstadskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-08-01
Sista ansökningsdag
2020-02-16
Referensnr
20-60-0184
Publicerad
2020-01-30

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Välkommen till Ölmstadskolan!
Vi vill erbjuda en framsynt pedagog ett spännande och utvecklande arbete!

Visst kan det kännas långt till Ölmstad...
Och visst är det några mil från närmsta stad...
Men detta uppvägs flera gånger om av:

• Ett roligt jobb
• Nyfikna och engagerade arbetskamrater
• En skolledning som visar tillit och skapar delaktighet
• En bra studiemiljö med vetgiriga elever
• Vacker natur och vackra omgivningar

Och framför allt får Du: En möjlighet att lyckas i Ditt arbete!

Vårt skolområde är vackert belägen på landbygden i två samhällen, Ölmstad och Örserum. Enheten har sammanlagt 300 elever, varav 202 på Ölmstad skola. Ölmstad fritidshem, dit tjänsten är förlagd har 102 elever. Skolan har en härlig skolgård med närhet till naturen. Detta ger möjlighet till mycket utomhusaktivitet. Vi har också ett unikt uteklassrum som gör att vi kan utveckla utomhuspedagogiken.

Ditt nya jobb
Som lärare inriktning fritidshem hos oss deltar du aktivt i planeringen av verksamheten med utgångspunkt i läroplanen. Du vidareutvecklar arbetet tillsammans med dina kollegor i arbetslaget. Huvuddelen av verksamhetens mål är att stimulera elevernas sociala kompetens, deras förmåga att utveckla kamratrelationer och att de ska kunna praktisera ett demokratiskt förhållningssätt. Tjänsten innebär arbete på fritids och skolsamverkan. 

Din kompetens
Du är lärare med inriktning fritidshem med lärarlegitimatation alternativt i slutet av din utbildning. Du ska vara ansvarsfull, och du ska ha lätt att ställa om till nya omständigheter. Du arbetar för att få en god måluppfyllelse, och du behöver ha mycket lätt för att samarbeta. Du är en fördel om du har god IT-kompetens. Ett intresse för utomhuspedagogik är önskvärt. 

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Anna Franklin, Rektor 036-106674
Stefan Johansson, Biträdande rektor 036-106572
Liselott Löfgren, Lärarförbundet 036-103971
Mattias Pomphrey, LR 070-5677842

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.