search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Sjuksköterska/specialistsköterska natt

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-02-17
Referensnr20-71-0025
Publicerad2020-01-27
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-02-17
Referensnr
20-71-0025
Publicerad
2020-01-27

Vilka är vi?
Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings kommun är uppdelad i 11 team. Nio av teamen ansvarar för geografiska områden och de övriga två teamen har specialinriktning med specifika målgrupper inom funktionshinderomsorg och korttidsenhet för bl. a palliativ vård. Teamen arbetar tvärprofessionellt vilket innebär att specialistsjuksköterska/sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast och rehabassistent har ett mycket nära samarbete. Nattorganisationen ingår i team 1 och jobbar i hela kommunen. Team 11 består av Ekhagens Gästhem och korttidsenheten Lönnen. Tillsammans i hälso- och sjukvårdsfunktionen är vi cirka 450 medarbetare.

Vad gör vi?
Hemsjukvård innebär att vi utför planerade och akuta hälso- och sjukvårdsinsatser i den enskildes hem oavsett boendeform. Som sjuksköterska/specialistsjuksköterska gör du medicinska bedömningar, insatser och hanterar medicinska produkter. På natten ansvarar man för ett större geografiskt område, där vi stöttar och hjälps åt över gränserna. Arbetsuppgifterna består bland annat av medicinska bedömningar, medicinska insatser, palliativ vård, medicintekniska produkter. Vi ansvarar för omvårdnadsdokumentation i Magna Cura, läkemedelshantering och utfärdar delegeringar enligt gällande förordningar och föreskrifter. I arbetsuppgifterna ingår även att initiera, medverka och/eller bedriva systematiskt kvalitets- och utvecklingsarbete. Samverkan såväl internt som externt är centralt i tjänsten.

Team 11 är Ekhagens Gästhem, som har 10 platser och korttidsenheten Lönnen som har 9 platser. Ekhagens gästhem är e palliativ enhet där vi vårdar patienter som behöver specialiserad palliativ vård och behöver skötas inneliggande. Korttidsenheten Lönnen är en enhet som bland annat har svårt sjuka patienter med ett stort behov av omvårdnad och medicinsk stöd. Som sjuksköterska/specialistsjuksköterska gör du medicinska bedömningar, medicinska insatser och hanterar medicintekniska produkter. Du ansvarar för läkemedelshantering, handleder och säkerställer en god kvalitet i omvårdnaden. Arbetet består till stor del av samverkan där sjuksköterska/specialistsjuksköterskan ofta har en central roll. När du kommer som ny till oss kommer vi tillsammans överens om ett lämpligt introduktionsprogram anpassat utifrån dina erfarenheter och förkunskaper. Handledare finns i respektive team.


Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet i yrket, specialistutbildning såsom distriktssköterska, vård av äldre, medicinsk vård, psykiatrisk vård, palliativ vård och akutsjukvård är meriterande. Som person är du stabil, trygg och empatisk. Du har förmåga att anpassa dig till olika situationer och ändrade omständigheter. Du är strukturerad och kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du samarbetar bra med andra och trivs med teamarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du får gärna höra av dig så berättar vi mer, välkommen med din ansökan.


Vad erbjuder vi?

 • Ett spännande, värdefullt och omväxlande arbete
 • En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
 • Deltagande i utvecklingsarbete och professionsnätverk
 • Nära samarbete med andra yrkeskategorier
 • Möjlighet till vidareutbildning
 • Flexibel arbetstid
 • Betald semester första anställningsåret
 • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
 • Rabatt på träningskort och länstrafikens årskort
 • Förmånscykel
 • Semesterväxling

Övrigt
Annonsen avse tjänster på två team.

Arbetstiden är i huvudsak förlagd till natt. Nattjänstgöringen innefattar 75-80%, önskas högre sysselsättningsgrad kombineras det med nattarbete hos annat team alternativt dag/kväll tjänstgöring. Då det förekommer bilkörning är b-körkort ett krav för tjänsten på team 1.

Urval sker löpande, stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysningar
Team 1:
Carin Alm, enhetschef: 036-10 22 40 carin.alm@jonkoping.se
Sandra Boman, biträdande enhetschef: 036-10 22 59 sandra.boman2@jonkoping.se
Jeanette Skora, facklig representant vårdförbundet: 070-324 48 09 jeanette.skora@jonkoping.se

Team 11:
 
Kariin Kilenbeck, enhetschef: 036-10 24 08 kariin.kilenbeck@jonkoping.se
Dzenita Brandic, biträdande enhetschef: 036-10 22 06 dzenita.brandic@jonkoping.se 
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.