search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personliga assistenter till enskilt hem

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-02-18
Referensnr20-70-0015
Publicerad2020-01-28
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-02-18
Referensnr
20-70-0015
Publicerad
2020-01-28

Personlig assistent är arbetet för dig som är självständig och som brinner för att ge service och stöd till människor!

Vilka är vi?
Runt omkring oss finns människor som av olika anledningar behöver stöd i det dagliga livet. De personer som har personlig assistans kan ha olika typer av funktionsvariationer såväl fysisk, psykiskt som intellektuellt och har i de flesta fall omfattande behov av vård och stöd. Som personlig assistent stödjer och motiverar du medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att genomföra på egen hand med målet att individen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt.

Vad gör vi?
Som Personlig assistent arbetar du i medborgarens hem och med personens egna resurser och behov som utgångspunkt. Du stöttar i vardagen med exempelvis personlig hygien, förflyttningar, kommunikation, hushållsarbete och aktiviteter. Arbetsuppgifterna innebär även kontakt med anhöriga, god man och sjukvård. I rollen som assistent ingår dessutom ett dokumentations- och tidsregistreringsansvar. Du arbetar oftast ensam och beroende på medborgarens assistansbeslut är arbetet förlagt till dag, kväll och journatt under både vardagar och helger.

Vem söker vi?
Det är önskvärt om du som söker är utbildad undersköterska/personlig assistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenheter från vård- och omsorg, särskilt inom assistansområdet. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Du har en god samarbetsförmåga då en del av arbetet utförs i grupp men tar också gärna egna initiativ och utför arbetet självständigt. Arbetet kräver också att du är flexibel då förutsättningar kan ändra sig. Vi ser även att du är en stabil person som kan behålla lugnet och kontrollen i stressade situationer. Du har självklart ett empatiskt förhållningssätt och genuint intresse för människor och service.

Slutligen behärskar du svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren och anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. I vissa av våra tjänster är det meriterande med körkort B. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vad erbjuder vi?

  • En trygg anställning.
  • Flexibelt och varierande arbete.
  • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på träningskort och länstrafikens årskort
  • Möjlighet till kompetensutveckling som exempelvis utbildning distans.

Övrigt
Vi söker personliga assistenter till olika medborgare i kommunen där arbetet är förlagt till dag, kväll och journatt såväl vardag som helg. Vi arbetar med samplanering vilket innebär att arbete hos flera medborgare kommer att vara aktuellt. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad.

Rekryteringen genomförs med gruppintervjuer:
6/2 kl: 13:30- 16:30
10/2 kl: 09:00-12:00
20/2 kl: 13:30-16:30
24/2 kl: 09:00-12:00

Vi blir möjligtvis klara innan utsatt sluttid. Löpande urval och intervjuer tillämpas, så välkommen att söka redan idag! Vi kontaktar dig om du blir aktuell för intervju.

Upplysningar
Maria Öblom, Samordnare: 036-10 28 91
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.