search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödpedagog/erfaren stödassistent till Ängsforsvägens dagliga verksamhet

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-04-01
Sista ansökningsdag2020-02-19
Referensnr20-70-0013
Publicerad2020-01-22
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-04-01
Sista ansökningsdag
2020-02-19
Referensnr
20-70-0013
Publicerad
2020-01-22

Vilka är vi?
Ängforsvägens dagliga verksamhet ligger i Hovslätt och finns i stora, ljusa och anpassade lokaler. En daglig verksamhet har som mål att skapa meningsfull sysselsättning som ska bidra till ökad livskvalitet med personlig utveckling, stimulans och gemenskap samt främja delaktighet i samhället. Deltagarna är vuxna personer med intellektuella, psykiska och fysiska funktionsnedsättningar. Vi är ett stöd för deltagarna i den dagliga verksamheten och vi arbetar i samarbete med arbetsterapeuter och personliga assistenter. Vi söker nu två medarbetare till vårt team. En tillsvidaretjänst samt ett vikariat.


Vad gör vi?
Arbetet innebär att vara ett stöd för deltagarna och instruera och handleda dem i det dagliga arbetet.
Vi arrangerar aktiviteterna som är individuellt anpassade efter förmåga, behov och intresse. Målet är att aktiviteterna ska bidra till ökad livskvalitet genom gemenskap, personlig utveckling, arbetsträning, stimulans och delaktighet i samhället.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har en utbildning som stödpedagog eller vård- och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utbildning inom autismspektrum och/eller pedagogik är meriterande. Ett krav är att du har erfarenhet av att ha arbetat med personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik, AKK. Du är van att arbeta med ett pedagogiskt förhållningssätt  samt har erfarenhet utav utmanande beteende. Som person är du stabil, positiv och empatisk. Du har förmåga att anpassa dig till olika situationer och ändrade omständigheter. Du kommer gärna med egna idéer och kan planera och strukturera ditt arbete. Då du ska kunna arbeta med alla deltagare måste du vara anpassningsbar efter deltagarnas individuella schema och kunna arbeta efter rutiner och struktur. Som person har du god förmåga att samarbeta med både kollegor och deltagare. Körkort är önskvärt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Vi erbjuder
- Vi tillämpar individuell lönesättning.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort.
- Förmånscykel


Övrigt
Arbetstiden är förlagd till dagtid.
Vi tillämpar löpande urval. Välkommen in med din ansökan redan idag!
Det är två tjänster som ska tillsättas, en tillsvidaretjänst samt ett vikariat.
Provanställning kan komma att tillämpas.


Upplysningar
Susanne Wardh, Enhetschef 036-108015
Mattias Kallin, Facklig representant 036-10 30 83 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.