search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialpedagog på Gymnasieskola

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSanda utbildningscentrum
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-08-03 el enl ÖK
Sista ansökningsdag2020-02-16
Referensnr20-61-0002
Publicerad2020-01-15
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Sanda utbildningscentrum
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-08-03 el enl ÖK
Sista ansökningsdag
2020-02-16
Referensnr
20-61-0002
Publicerad
2020-01-15

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är cirka 200 personal där våra gemensamma ledord är Glädje, Engagemang, Trygghet och Utmaning, Professionalism

Vad gör vi?
Skolan är ledande på att kombinera studier och idrott på alla nivåer där elever får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Detta för att på bästa sätt förbereda eleverna inför framtiden.

Vad innebär arbetet?
Du kommer att  stötta ungdomar i deras utveckling mot vuxna individer utifrån deras skolsituation och vara en länk mellan ungdomarna, skolan, hemmet och eventuella andra aktörer.

Du kommer tillsammans med lärare och elevhälsoteam göra vår yrkesintroduktionsutbildning ännu bättre och bli en kugge i vårt gemensamma arbete i att utveckla unga människor.

Arbetsuppgifter kommer att vara att se elevernas frånvaro, ta kontakt i ett tidigt skede, stötta i att komma till skolan, vara ett stöd i skolan. Utifrån våra behov och dina kompetenser tittar vi på utformningen, tillsammans med övriga pedagoger och personal.

Vem söker vi?
 Socialpedagog/behandlingsassistent eller motsvarande. Vi ser helst att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar i svåra livsförhållanden och vana att ta och ha samtal som kan vara utmanande. Meriterande är kunskaper i språk förutom engelska och svenska.

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Vid frågor kontakta
Rickard Sahlin, Rektor på  036-102556 eller rickard.sahlin@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.