search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Jurist

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsJuridiska enheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2020-01-31
Referensnr20-04-0002
Publicerad2020-01-15
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Juridiska enheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2020-01-31
Referensnr
20-04-0002
Publicerad
2020-01-15

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vi söker dig som med engagemang och juridiska kunskap vill vara med och bidra till att kommunkoncernen har en god regelefterlevnad.

Vi söker en yngre jurist med inriktning mot offentlig rätt. Du har hunnit skaffa dig en viss erfarenhet men känner att du vill ta nästa steg och fortsätta utvecklas på en arbetsplats där du ges utrymme att växa. Du har ett gediget intresse av att jobba konsultativt med kvalificerad juridik och drivs av att lösa komplexa rättsliga frågor och problem. Du kommer arbeta med kvalificerade uppgifter tillsammans med ansvarig stadsjurist, främst inom socialrätt, skoljuridik, kommunal- och förvaltningsrätt.
Arbetet är självständigt och kräver ett stort mått av samverkan såväl inom enheten som mot olika verksamheter inom kommunkoncernen. Du är duktig på att lyssna in och anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån situation och mottagare. Över tid kan förändringar ske som innebär arbete inom olika rättsområden.

Enhetens uppdrag är att bistå kommunens förvaltningar och bolag samt förtroendevalda med juridisk service. Vi är sex stadsjurister, varav en tillika är chefsjurist samt tre yngre jurister som bevakar rättsutvecklingen och bidrar till regelefterlevnad genom att bl.a. bistå kommunkoncernens verksamheter vid verksamhetsutveckling. Uppdraget innebär bl a rådgivning, utbildning, biträde vid beredning av ärenden, processföring såväl i förvaltningsrättsliga som civilrättsliga mål, avtalsskrivning och granskning av avtal.

Vi söker dig som har:
- juristexamen
- en kortare tids arbetslivserfarenhet
- god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
- har du notarietjänstgöring från förvaltningsrätt, tingsrätt och/eller något års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig verksamhet så är det meriterande

Upplysningar
Chefsjurist Lars-Åke Svensson, tfn 036-102854
Fackliga företrädare

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten! 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.