search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Dagbarnvårdare Pool, vikariat

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPedagogisk Omsorg Huskvarna, Öxnehaga
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-03-09 till 2020-06-28 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-02-02
Referensnr20-60-0010
Publicerad2020-01-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Pedagogisk Omsorg Huskvarna, Öxnehaga
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-03-09 till 2020-06-28 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-02-02
Referensnr
20-60-0010
Publicerad
2020-01-13

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och inspirera till ett lustfyllt lärande?
Vi på pedagogisk omsorg söker efter dig som vill arbeta med barn i en av våra gemensamma lokaler i en lugn, trygg och lärorik miljö!

Välkommen till oss!
Pedagogisk omsorg är en del av kommunens verksamhet för barn i åldrarna 1-12 år. I Jönköpings kommun arbetar 60 dagbarnvårdare med att bedriva pedagogisk omsorg för mindre barngrupper i sina egna hem eller i gemensam lokal när ordinarie dagbarnvårdare inte är i tjänst. Varje dag har ett planerat pedagogiskt innehåll utifrån styrdokument och barns erfarenheter, intressen och behov. Vardagens tillfälligheter tas tillvara för att skapa en rolig och innehållsrik verksamhet med pedagogiska samtal som leder till barns lärande. Lek och utevistelse är en central plats i vår dagliga verksamhet och vi är ute i alla väder. Verksamheten ska stimulera barns utveckling och lärande och utformas så att den förbereder barnen för fortsatt lärande.

Att arbeta som dagbarnvårdare i gemensam lokal innebär:
Att ensam eller tillsammans med kollegor genomföra pedagogisk verksamhet för barn i olika åldrar mellan 1-6 år. Du stödjer aktivt barnets utveckling, lustfyllda lärande och dagliga välbefinnande med förskolans läroplan som vägledning. Som dagbarnvårdare serverar du hemlagad näringsriktig och varierad kost. Du ser till att barnets dag är rolig, trygg och lärorik. Du har nära, personlig kontakt med barn och föräldrar. Som dagbarnvårdare i Jönköpings kommun tillhör du ett arbetslag som träffas en eller flera dagar i veckan för gemensamma aktiviteter.
Arbetstiderna varierar mellan kl. 06-19.00 i barngrupp. Kvällsarbete som möten till kl. 21.

Din kompetens
Vi söker dig:

  • Som vill ingå i arbetslag och arbeta i våra gemensamma lokaler
  • Har barnskötarutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.
  • Som är initiativtagande, självständig, trygg, flexibel, god samarbetsförmåga och kan kommunicera i tal och skrift.

Hos oss är det viktigt att varje barn känner att "jag kan", "jag duger". Detta är grunden för vårt värdegrundsarbete, där vuxna är goda förebilder.

Vi erbjuder:

  • Ett självständigt arbete där du planerar, genomför och utvärderar din verksamhet – både enskilt och gemensamt med dina kollegor
  • Kompetensutveckling
  • Friskvård och andra personalförmåner

Bra att veta 
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut och tjänsten kan komma att tas i anspråk av inlasad eller övertalig personal.

Varmt välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Vill du veta mer?
Chef pedagogisk omsorg, Carina Sörman tfn 036-106154
Fackförbund Kommunal tfn vxl 036-105000
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.