search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Utredningsingenjör VA

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsVA-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdagenligt ök
Sista ansökningsdag2020-02-10
Referensnr20-55-0002
Publicerad2020-01-10
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
VA-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
enligt ök
Sista ansökningsdag
2020-02-10
Referensnr
20-55-0002
Publicerad
2020-01-10

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som tekniska nämnden ansvarar för. VA-avdelningen som har drygt 100 anställda ansvarar för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i kommunen. Vi söker nu en utredningsingenjör med inriktning mot övergripande utredningar samt dricksvatten.

Arbetsuppgifter
Som utredningsingenjör på VA-avdelningen kommer du att hantera ett brett spektrum av frågor inom VA, men med tyngdpunkt vid dricksvatten. Du deltar och i vissa fall leder arbetet med att ta fram och uppdatera kommunövergripande planer som VA-plan och vattenförsörjningsplan. Du arbetar med egenkontrollprogram, vattenskyddsområden, ansökningar för vattenuttag, kemikaliehantering och driftoptimering. Du skriver remissvar, både internt i kommunen och till statliga myndigheter.

Kompetenskrav
Du ska ha relevant utbildning, troligen civilingenjör. Erfarenhet från arbetsuppgifterna inom VA-branschen eller närliggande bransch är meriterande. Arbetet innebär samverkan med olika aktörer vilket kräver social förmåga för att skapa positiva relationer, tydlighet och mycket goda kunskaper i att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska.

Övrigt
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning.

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
Förutsättningar och vilja till delaktighet
Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
VA-chef Roger Rohdin, 036-10 51 52
VA-kundchef Alf Florentzson, 036-10 51 72
Vattenverkschef Stefan Svensson, 036-10 53 03

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.