search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTabergs skolområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2020-03-23 till 2021-04-30
Sista ansökningsdag2020-01-26
Referensnr20-60-0028
Publicerad2020-01-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tabergs skolområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-03-23 till 2021-04-30
Sista ansökningsdag
2020-01-26
Referensnr
20-60-0028
Publicerad
2020-01-09

Välkommen till Tabergs skolområde!

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att:

  • vara en skola för alla
  • öka kvaliteten i undervisningen
  • skapa tydligare ansvar, styrning och ledning
  • utveckla samarbetsformer på skolan
  • utveckla vårt arbete kring tillgänglig lärmiljö

Vi vill bygga en verksamhet där allas kompetens tas till vara för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever.

Tabergs skolområde består av 2 F-5 skolor, Tabergsskolan med ca 220 elever och ca 35 anställda och Taheskolan med ca 130 elever och ca 16 anställda. Skolorna ligger i Taberg, söder om Jönköping. Skolorna har nära till fantastisk natur. 

Ditt nya jobb
Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, speciallärare, specialpedagog och rektor. Tillsammans med elevhälsoteamet och skolans övriga personal kommer du arbeta hälsofrämjande och förebyggande, vilket innebär att du måste vara flexibel och ha lätt för att samarbeta. Du kommer att arbeta med psykosocialt och kurativt stöd till elever. Du kommer ha enskilda samtal med elever. Du kommer arbeta konsulterande och coachande gentemot pedagogerna. 

Din kompetens
Du har socionomexamen. Erfarenhet av arbete inom skolan och/eller med barn och ungdomar ser vi som meriterande.

Du skall vara trygg och tydlig i din yrkesroll och ha god förmåga att se till varje barns individuella behov. Du är bra på att entusiasmera och skapa engagemang både hos dina kollegor och hos eleverna. Du är bra på att kommunicera, har förmåga att driva och utveckla nya metoder och har lätt för att omsätta teori i praktik. Som person är du drivande, initiativrik, målinriktad och strukturerad. Vi vill också att du är lyhörd och kreativ med god självinsikt. Du är en person som arbetar för delaktighet, integritet, mångfald och gemenskap.


Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mer? Gå gärna in på vår hemsida och se vår presentationsfilm.
Vi kommer löpande intervjua under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Tobias Möller Alderhammar, rektor, 036 10 38 03
Sanja Tafra Ciglar, Akademikerförbundet SSR 036-107381
Maria Carlsson, Vision 036-105701
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.