search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödpedagog till Majvallens dagliga verksamhet!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-04-01
Sista ansökningsdag2020-01-21
Referensnr20-70-0006
Publicerad2020-01-07
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-04-01
Sista ansökningsdag
2020-01-21
Referensnr
20-70-0006
Publicerad
2020-01-07

Vilka är vi?
Majvallens dagliga verksamhet vänder sig till vuxna med fysiskt och intellektuellt funktionshinder och ligger på Engelbrektsgatan 1, intill villaområdet på Norrängen i Huskvarna. I samma fastighet finns verksamheterna Norrängen och Engelbrekt. Vi har trädgård och nära till park, busshållplats och vandringsleder längs vättern. Vår arbetsgrupp består av 14 medarbetare. Vi arbetar utifrån den enskilde medborgarens behov och önskemål.


Vad gör vi?
Du ska vara ett stöd för deltagarna i den dagliga verksamheten. Målet med verksamheten är att varje deltagare ska få en meningsfull vardag genom aktiviteter som är utformade efter var och ens förmåga, behov och intresse. Eftersom du ska kunna arbeta med alla deltagare måste du vara anpassningsbar efter deltagares individuella schema och kunna arbeta efter rutiner och struktur.

Det förekommer uteaktiviteter i alla väder. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik som förhållningssätt. Vi arbetar aktivt för ökad självständighet, samt att erbjuda en trygg arbetsplats med social samvaro och god service. Det är viktigt att arbeta för en kvalitativ verksamhet och en god arbetsmiljö.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en eftergymnaisal utbildning som exempelvis stödpedagog/behandlingspedagog med specialisering inom funktionshinderområdet med pedagogisk inriktning som omfattar minst 200 Yh-poäng eller 60 hp eller kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier. Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete med människor med särkilda behov eller liknande arbete. Meriterande är även erfarenhet/utbildning i tecken som stöd och andra alternativa kompletterande kommunikations hjälpmedel. Vi ser även att du har mycket god datorvana. Du är lugn och trygg som person, har god självkännedom och god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt att du har ett professionellt bemötande. Personlig mognad värderas högt då det hjälper dig att förstå olika situationer som den enskilde kan befinna sig i. Vi söker dig som är flexibel som person och som är positiv till förändringar och drivs av att forma och hitta lösningar i det dagliga arbetet. Vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt, så vi ser gärna att du som söker har god pedagogisk insikt. Körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.


Vad erbjuder vi?
- En arbetsgrupp som präglas av ett positivt arbetsklimat och god sammanhållning.
- Möjlighet att vara med i en arbetsgrupp i förändring!
- Ta chansen att vara med och påverka och förändra hur våra medborgares vardag ska se ut!
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort
- Förmånscykel


Övrigt 
Tjänsten är på 100 % och tillsvidare.
Arbetstiden är förlagd på dagtid. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!
Annonsen är under rådande interimistiskt beslut, innan det samverkas om en konvertering av tjänst.


Upplysningar
Viktor Hedberg, Enhetschef 036-102464 
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.