search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHammardalens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning80-100%
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2020-01-19
Referensnr19-60-3513
Publicerad2019-12-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hammardalens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
80-100%
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2020-01-19
Referensnr
19-60-3513
Publicerad
2019-12-20

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till Hammardalens och Flahults förskoleområde!
Är du intresserad av att arbeta i nära samarbete/team med ytterligare en specialpedagog? Då ska du komma och arbeta hos oss på Hammardalens och Flahults förskoleområde!
Hammardalens förskoleområde ligger i Norrahammar söder om Jönköping och består av Norrahammars förskola och Rosengårds förskola med totalt ca 145 barn. På Rosengårds förskola finns en av kommunens särskilda verksamheter, Igelkotten, där barn med olika funktionsvariationer går integrerat med typiska barn i en grupp av ca 12 barn. Tjänsten delas i nuläget med Flahults förskoleområde som består av Snilleblixtens förskola och Slättens förskola med totalt ca 150 barn.

Då arbetet som specialpedagog kan vara ensamt vill vi tillsammans med Tabergs och Smedbyns förskoleområde skapa ett team där ni som specialpedagoger kan samarbeta utifrån era respektive kompetenser. Under våren kommer vi arbeta fram en organisation för barnhälsoarbetet på våra förskoleområden. 

Ditt nya jobb
Som specialpedagog ska du i nära samarbete med rektorer och övriga pedagoger leda och utveckla det pedagogiska arbetet på enheten utefter läroplanens intentioner. Detta innebär att arbeta skolutvecklande genom att identifiera, analysera och arbeta förebyggande i olika lärmiljöer. Uppdraget består av att vara kvalificerad samtalspartner och rådgivare till kollegor, föräldrar och andra berörda samt samverka med familjecentral, skola och övriga professioner. Du ska också genomföra pedagogiska utredningar och där analysera svårigheter på organisations-, grupp-och individnivå samt utforma och genomföra handlingsplaner som följs upp och utvärderas i samverkan med berörda aktörer. Ditt uppdrag mot Igelkotten är att ha ett övergripande ansvar över handlingsplaner, kontakter med habilitering, särskola, vårdnadshavare och andra aktuella aktörer på ett tillfredställande sätt. Du kommer ha regelbunden kontakt med varje barns ansvarspedagog. För att stödja och handleda pedagogerna krävs att du avsätter tid att delta i det dagliga arbetet på igelkotten. Under våren kommer du få vara delaktig i arbetet med att utveckla barnhälsoarbetet på förskoleområdena med särskilt fokus på att skapa hälsofrämjande och tillgängliga lärmiljöer, detta innebär att du även kommer delta i utvecklingsgruppens arbete. 

Din kompetens
Du ska vara utbildad specialpedagog, eller närma dig slutet av din utbildning. Du ska helst vara förskollärare i grunden och ha ett stort intresse för språk och kommunikation. Det är meriterande om du har påbyggnadsutbildning inom handledning. Vi lägger stor vikt vid ditt engagemang och din personliga lämplighet för tjänsten. Du har en god samarbetsförmåga, är bra på att kommunicera, tar initiativ och hittar nya angreppssätt. God IT-kompetens är ett krav.  

Bra att veta
Nuvarande innehavare av tjänsten har arbetat 80 %. Vid önskemål om 100 % kan överstigande del täcka eventuellt behov hos ytterligare ett förskoleområde eller i barngrupp på Igelkotten.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Johanna Sandwall, Rektor, Hammardalens förskoleområde 036-10 36 71
Gunnel Kjellerstedt, Lärarförbundet, Hammardalens förskoleområde 036-10 38 96

Varmt välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.