search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTabergs förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-02-03
Sista ansökningsdag2020-01-19
Referensnr19-60-3482
Publicerad2019-12-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tabergs förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-02-03
Sista ansökningsdag
2020-01-19
Referensnr
19-60-3482
Publicerad
2019-12-20

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till Tabergs och Smedbyns förskoleområde
Är du intresserad av att arbeta i nära samarbete/team med ytterligare en specialpedagog? Då ska du komma och arbeta hos oss på Tabergs och Smedbyns förskoleområde. Tabergs förskoleområde består av 4 förskolor i olika storlek med i nuläget ca 160 barn. Smedbyns förskoleområde har 5 förskolor även de av varierande storlek med ca 210 barn inskrivna på området. Tjänsten kommer fördelas mellan Tabergs och Smedbyns förskoleområdem med 50% vardera.  Du kommer arbeta i team med specialpedagog från Norrahammar och Flahults förskoleområde och ni kommer ha möjlighet att samarbeta kring era kompetenser. Under våren kommer vi tillsammans med dig att arbeta fram en organisation för barnhälsoarbetet på våra förskoleområden. 

Ditt nya jobb
Som specialpedagog ska du i nära samarbete med rektor och övriga pedagoger leda och utveckla det pedagogiska arbetet på enheten. Detta innebär att arbeta skolutvecklande genom att identifiera, analysera och arbeta förebyggande i olika lärmiljöer. Uppdraget består av att vara kvalificerad samtalspartner och rådgivare till kollegor, föräldrar och andra berörda samt samverka med familjecentral, skola och övriga professioner. Du ska också genomföra pedagogiska utredningar och där analysera svårigheter på organisations-, grupp-och individnivå samt utforma och genomföra handlingsplaner som följs upp och utvärderas i samverkan med berörda aktörer. Framöver kommer du få vara delaktig i arbetet med att utveckla barnhälsoarbetet på förskoleområdena med särskilt fokus på att skapa hälsofrämjande och tillgängliga lärmiljöer, detta innebär att du även kommer delta i utvecklingsgruppens arbete på Tabergs förskoleområde.

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog med förskollärarutbildning i grunden, gärna med särskilda kunskaper inom språk- och kommunikation. Meriterande är om du har någon påbyggnadsutbildning inom handledning. Du ska ha goda kunskaper inom IKT. Du kan arbeta självständigt och strävar alltid efter ett gott samarbete. Du är bra på att kommunicera, analysera och har lätt för att hitta nya angreppssätt i din profession.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag från belastningsregistret

Vill du veta mer?
Upplystningar lämnas av:
Rektor Anneli Dalberg 036-103995 Tabergs förskoleområde
Rektor Helena Klasson 036-102227 Smedbyns förskoleområde
Lärarförbundet Caroline Hillevärn 036-103930 Tabergs förskoleområde

Varmt välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.