search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Exloateringsekonom

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsMark och Exploateringsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl. ÖK
Sista ansökningsdag2020-01-19
Referensnr19-55-0110
Publicerad2019-12-19
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Mark och Exploateringsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl. ÖK
Sista ansökningsdag
2020-01-19
Referensnr
19-55-0110
Publicerad
2019-12-19

Arbetsplatsbeskrivning
Exploateringsekonom söks till tekniska kontoret i Jönköping

Tekniska kontoret är en förvaltning med ca 700 anställda. Vi planerar för framtiden och står inför nya spännande uppdrag och där behövs du som exploateringsekonom. Du kommer att arbeta på mark- och exploateringsavdelningen som har ansvaret för kommunens mark- och bostadsförsörjning samt har i uppdrag att säkra kommunens långsiktiga markberedskap. Vi ansvarar bl.a. för att möjliggöra att målet med en hög bostadsproduktion om ca 1 000 lägenheter/år uppfylls och att det sker i kommunens alla delar. Verksamheten medverkar aktivt i hela samhällsbyggnadsprocessen från initiering till genomförande och driver många spännande projekt där stort ekonomifokus finns med i hela processen. En avdelning som präglas av positivism, affärsmässighet och ett glatt samarbetsklimat och där lösningsorienterade diskussioner är en naturlig del av vardagen.

Arbetsuppgifter
Som exploateringsekonom kommer du arbeta tätt med verksamhetschefen för exploateringsverksamheten samt med övriga medarbetare. Du kommer att vara anställd direkt under avdelningschefen för mark och exploateringsavdelningen. För rollen behöver du vara initiativrik, resultatorienterad och självgående. Du kommer vara del i många ekonomiska processer som är verksamhetsanknutna till exploatering samt vara ett bollplank för medarbetarna. Du kommer få driva kalkyl- och budgetarbete, ta fram underlag och följa och analysera den ekonomiska utvecklingen inom ramen för exploateringsekonomin, vilket omfattar såväl drift som investeringar. Mer komplex fakturahantering samt att säkerställa och fullfölja genomförandeavtal kommer ligga på ditt ansvar och kan omfatta hantering av garantier, fastighetsjuridiska frågor m.m. Du kommer även att vara med i arbetet och vara en förlängd arm i dialogen med tekniska kontors stab som ansvarar för tekniska kontorets övergripande ekonomiska processer, såsom uppföljningar mm.
Övriga praktiska arbetsuppgifter kan bland annat att vara att bevaka och utveckla det statistiska arbetet, utveckla verksamhetens kommunikativa flöden och vara ett stöd till avdelning i utvecklingsskeden.

Arbetet sker självständigt med stöd och hjälp från arbetskamrater med bred erfarenhet och stor kunskap inom de generella exploateringsfrågorna. I ditt arbete har du kontakt med övriga förvaltningar, kommunens stadskontor, exploatörer och kommuninnevånare och du driver ditt arbete i stort kund- och medborgarfokus.

Tjänsten är en ersättningsrekrytering på grund av pensionsavgång.

För detta krävs god avtalsförståelse och relevanta kunskaper inom fastighetsjuridik.

Kompetenskrav
Vi söker efter en driven medarbetare som har erfarenhet av att arbeta med ekonomiska processer. Har du erfarenhet från kommunal verksamhet eller liknande är det meriterade. Likaså om du har erfarenhet från exploateringsverksamhet. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning på högskolenivå eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som person är du strukturerad, noggrann och har god kommunikationsförmåga. Vi ser att du är initiativrik och har intresse för utvecklande samarbetsfrågor samt kan hantera ett flertal frågor parallellt. Du måste ha goda kunskaper i Excel samt lätt att ta dig an olika ekonomisystem, ha god avtalsförståelse och relevanta kunskaper inom fastighetsjuridik.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är positiv, affärsmässig och med stort lösningsorienterat arbetsfokus.

Körkort för bil är ett krav.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst på en attraktiv och rolig arbetsplats där du genom avdelningens arbete får vara med och bidra till Jönköpings stadsutveckling.

Övrigt
Löpande urval för intervju kommer att ske
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
Förutsättningar och vilja till delaktighet
Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Verksamhetschef Exploatering – Anna Wredenberg 036 – 10 52 15
Vision Marie Hoffman, 036-107564

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudande om annonserings - och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.