search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehaga fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-01-19
Referensnr19-60-3134
Publicerad2019-12-17
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehaga fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-01-19
Referensnr
19-60-3134
Publicerad
2019-12-17

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta och utveckla verksamheten med våra yngsta barn,1- 3 år. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta redskap är pedagogisk dokumentation. Tillsammans med övriga i arbetslaget planerar, genomför, utvecklar, dokumenterar och utvärderar du verksamheten enligt uppdrag i läroplanen. Du ser barnens olika behov, stärker barnen i deras olikheter och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar.

Välkommen till oss på Öxnehaga förskoleområde
Hos oss på Öxnehaga har du tillsammans med övriga förskollärare huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning sker enligt förskolans styrdokument. Tillsammans med övriga i arbetslaget ska du stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Förskolorna inom vårt förskoleområde arbetar med ett gemensamt projekt "Vårt Öxnehaga". Förutom stöd i våra dokument och planer har du ett stöd i förstelärare, pedagogista och specialpedagoger.

Varför välja oss?
Som anställd hos oss:

  • har du närhet till naturreservatet Bondberget och andra parker i området. 
  • har du tillgång till arbetskläder utomhus
  • har du ytterligare en timmes reflktionstid än vad avtalet säger
  • har du tillgång till handledning av specialpedagog
  • kommunens friskvård och personalförmåner, vilket du kan läsa om här

Tycker du om att arbeta med utomhuspedagogik finns goda möjlighter att utveckla det arbetet hos oss.

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare som vill vara med och utveckla vår verksamhet.
Som person är du lätt att samarbeta och är positiv. Du är lugn och trygg i ditt agerande och har lätt att skapa tillitsfulla relationer med barn och deras föräldrar. Du är kreativ i ditt arbetssätt för att skapa en rolig och stimulerande undervisning för barnen. Du har lätt att se och skapa struktur i arbetet. Du är lyhörd för barn och kollegor samt flexibel i ditt arbetssätt. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och kultur påverkar dig själv och andra.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. 
Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mera
Charlotte Sundqvist, Rektor
tel 036 102413
charlotte.sundqvist@jonkoping.se

Johan Sandberg, bitr rektor
tel 036 102613
johan.sandberg@jonkoping.se

Katarina Nielsen, Lärarförbundet
tel 036 103062
katarina.nielsen@jonkoping.se
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.