search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Anhörigstöd Alkohol och drogbehandlare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Anhörigstöd vuxna Missbruksvården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-01-15
Referensnr19-70-0213
Publicerad2019-12-12
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Anhörigstöd vuxna Missbruksvården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-01-15
Referensnr
19-70-0213
Publicerad
2019-12-12

Vilka är vi?
Anhörigstöd- Vuxna vänder sig till medborgare från 18 år som har anhöriga med missbruks och eller beroendeproblematik gällande alkohol, droger eller spel om pengar. Upptagningsområdet är Jönköpings kommun.
Anhörigstödet är organiserat inom missbruskvården i individ och familjeomsorgen som en självständig verksamhet . Som medborgare tar man kontakt med anhörigstöd på egen hand via telefon eller mail. 

Vad innebär tjänsten?
Arbetet innebär att ge stöd och vägledning för medborgare som lever eller har levt med personer med beroendeproblematik. Anhörigstöd erbjuder enskilda samtal, parsamtal, familjesamtal och anhöriggrupp. Tjänsten innebär också att kunna ta emot studiebesök och att hålla i föreläsningar inom området, för samerbetspartners eller vid andra förfrågningar. Du kommer att vara en del i ett team där kommunikation och samarbete är av stor betydelse. Att arbeta på anhörigstöd innebär att du är med i teamet som tillsammans stöttar varandra i det dagliga arbetet samt har intresse av att utveckla verksamheten.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har en motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Vi ser att du har kompetens och erfarenhet av att erbjuda samtalsstöd, både enskilt och i grupp. Vidare ser vi att du har erfarenhet av behandlingsarbete inom missbruk och av att vägleda personer till en livsstilsförändring.
Du kan planera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt men också arbeta framgångsrikt i team och relationsskapande. Du är en stabil och empatisk person som har ett professionellt förhållningsätt och kommunicerar på ett tydligt sätt.
Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder:
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort och länstrafik årskort.
- Förmånscykel

Övrigt
Arbetstiden är dagtid, måndag till fredag.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag!

Tjänsten är tillsvidare

Upplysningar
Enhetschef Anna-Karin Magnusson, 036-10 74 21
Fackliga representanter, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.