search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barnskötare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRåslätts FO
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-12-17
Referensnr19-60-3273
Publicerad2019-12-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Råslätts FO
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-12-17
Referensnr
19-60-3273
Publicerad
2019-12-03

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Som Barnskötare hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss på Råslätts förskoleområde!
Inom Råslätts förskoleområde finns förskolorna Bofinken, Domherren, Gulsparven och Talgoxen. Dessa är inspirerade av de kommunala förskolorna i Reggio Emilia i Italien där vi ser barnet som en jämbördig medlem i vårt samhälle. Råslätts förskoleområde har även förskolorna  Rödhaken, Pärlugglan Som är belägna på Råslätt samt Grankullens tre förskolor på Grästorp. Vi arbetar med "Fundif" som står för flerstämmig undervisning i förskolan. Ett samarbete med Malmö högskola och Ifous. Våra förskolor finns i södra kommundelen av Jönköping.

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Som barnskötare bidrar du till att varje barns utveckling och lärande kontinuerligt och systematiskt följs, dokumenteras och analyseras för att det ska vara möjligt att utvärdera hur förskolan tillgodoser barnens möjligheter att utvecklas och lära i enlighet med läroplanens mål.
Som barnskötare har du daglig kontakt med vårdnadshavare, där du för fortlöpande samtal om barnens omsorg, trivsel och trygghet. Gemensamt med arbetslaget genomförs introduktion i förskolans utbildning och säkerställer att varje vårdnadshavare erbjuds minst ett utvecklingssamtal varje år.
Alla som ingår i arbetslaget ska utifrån sina roller genomföra utbildningen i enlighet med de nationella målen och systematiskt undersöka vilka åtgärder som behöver vidtas för att förbättra utbildningen och därmed öka måluppfyllelsen.
Som barnskötare kan du ha ett handledaruppdrag där du ansvarar för att handleda elever från barnskötarutbildning, gymnasiet eller grundskolan inklusive bedömning.

Olika är lika bra för en hållbar framtid tillsammans är vår gemensamma devis. Tillsammas för en bra utbildning för våra barn i förskolan.

Utöver detta ingår övrigt förekommande arbetsuppgifter på arbetsplatsen.

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad barnskötare med erfarenhet av arbete i förskolan. Som person är du uthållig, trygg och stabil. Du har lätt för att samarbeta tillsammans med andra människor. 

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mer?
Lise-Lotte Englund Rektor, tfn. 036-108077
Camilla Holtz Bitr.Rektor, tfn. 036- 108126
Jessica Frode Bitr.Rektor, tfn. 036-108081
Fackliga företrädare lärarförbundet. Helén Persson, tfn. 036-108128 och Mona Fransson, tfn. 036-103745
Facklig företrädare kommunal. Håkan Karlsson, tfn. 036-103073

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.