search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Byggnadsinspektör

FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsBygglovavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2020-01-05
Referensnr19-20-0014
Publicerad2019-12-03
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Bygglovavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2020-01-05
Referensnr
19-20-0014
Publicerad
2019-12-03

Stadsbyggnadskontorets bygglovavdelning söker nu en trygg och stabil byggnadsinspektör som har lätt att se helheten i arbetet.

Ditt nya jobb
Du kommer att arbeta på bygglovavdelningen som består av 25 medarbetare. Där kommer du att jobba i ett team med sex personer som handlägger byggnadstekniska frågor, anmälan och tillsynsärenden samt ger råd och information utifrån plan- och bygglagen (PBL) och Boverkets byggregler (BBR). Arbetet innebär många kontakter med allmänheten, byggföretag, byggherrar och konsulter.

I rollen som byggnadsinspektör arbetar du till stor del självständigt men du förväntas även ha ett aktivt samarbete med dina kollegor.

Du håller i möten med byggherrar, kontrollansvarig med flera inför startbesked. Du gör arbetsplatsbesök och håller i slutsamråd samt meddelar slutbesked. I rollen som byggnadsinspektör utför du en revision på byggarbetsplatsen och kontrollerar att bygglovet och kontroller följs och att inget uppenbart strider mot byggreglerna.

Du arbetar kontinuerligt med att effektivisera handläggningsprocessen samt att alltid ge medborgarna en hög service och ett professionellt bemötande.

Din kompetens
Vi söker dig som har en ingenjörsexamen med byggnadsteknisk inriktning eller annan teknisk utbildning inom byggområdet som bedöms som likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av liknande arbetsuppgifter.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom arbete som är kopplat till plan- och bygglagstiftningen samt boverkets byggregler.

Specialkompetenser inom geoteknik, brandskydd, konstruktion m.fl. är meriterande.

För att lyckas i din roll som byggnadsinspektör behöver du trivas både med att arbeta självständigt och i team. Som person bör du ha en god förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete, ha lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt vara en god pedagog. Ett analytiskt tänkande och en god beslutsförmåga är andra viktiga egenskaper i rollen som byggnadsinspektör. Du är noggrann och medveten om gällande lagstiftning och är noga med att leva upp till denna. Körkort är ett krav för tjänsten, då platsbesök är en del av arbetet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Upplysningar
Verksamhetschef: Diana Lindgren, 036-105054
Vision: Magnus Blom, 036-105327
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler, 036-105177

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.