search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Norrängens dagliga verksamhet!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagOmgående
Sista ansökningsdag2019-12-17
Referensnr19-70-0208
Publicerad2019-12-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Omgående
Sista ansökningsdag
2019-12-17
Referensnr
19-70-0208
Publicerad
2019-12-03

Vilka är vi?
Norrängens dagliga verksamhet vänder sig till vuxna med intellektuellt funktionshinder.
Verksamheten är belägen på Norrängen i Huskvarna, med närhet till natur. Under 2020 kommer troligen verksamheten att förflyttas på grund av renovering. På Norrängens dagliga verksamhet arbetar 7 stödassistenter i samarbete med arbetsterapeuter och personliga assistenter. Personalgruppens erfarenhet och kompetens skapar en trygg miljö där alla ges möjlighet att växa och utvecklas.


Vad gör vi?
Du ska vara ett stöd för deltagarna i den dagliga verksamheten. Målet med verksamheten är att varje deltagare ska få en meningsfull vardag genom aktiviteter som är utformade efter var och ens förmåga, behov och intresse. Eftersom du ska kunna arbeta med alla deltagare måste du vara anpassningsbar efter deltagares individuella schema och kunna arbeta efter rutiner och struktur.

Det förekommer uteaktiviteter i alla väder. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik som förhållningssätt. Vi arbetar aktivt för ökad självständighet, samt att erbjuda en trygg arbetsplats med social samvaro och god service. Det är viktigt att arbeta för en kvalitativ verksamhet och en god arbetsmiljö.


Vem söker vi?
Du som söker ska ha en utbildning inom omvårdnadsprogrammet eller en utbildning som är likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av målgruppen och det är meriterande med erfarenhet inom området autism. Dokumenterad erfarenhet av arbete inom området är ett grundkrav. Utbildning inom autismspektrum och/eller pedagogik är meriterande.

Vi söker dig som har förmågan att se deltagarens olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och gillar utmaningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med personer med utmanande beteende och är trygg i ditt bemötande när en sådan situation uppstår. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du vill vara delaktig i arbetet med att få deltagarna att växa och utvecklas. Det är viktigt att du har en lugn och trygg personlighet samt har god förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Du förväntas tillsammans med övriga medarbetare planera och strukturera arbetet på ett självständigt sätt. Körkort är ett krav.


Vi erbjuder:
- Vi tillämpar individuell lönesättning.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort.
- Förmånscykel


Övrigt
Arbetstiden är förlagd dagtid mån-fre och tjänsten är på 100 % tillsvidare.
Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Viktor Hedberg, Enhetschef - 036-103434
Facklig företrädare, Marie Söderberg, 036-103434

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.