search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bostadsanpassningshandläggare

FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsStadsbyggnadskontoret
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast till 2020-12-31
Sista ansökningsdag2020-01-05
Referensnr19-20-0013
Publicerad2019-12-03
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Stadsbyggnadskontoret
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast till 2020-12-31
Sista ansökningsdag
2020-01-05
Referensnr
19-20-0013
Publicerad
2019-12-03

Ett av stadsbyggnadskontorets uppdrag är att möjliggöra för personer med funktionsvariationer att kunna bo kvar i sina hemmiljöer och vara så självständiga som möjligt. För att klara detta uppdrag behöver vi under ca ett år stärka upp bemanningen på vår bostadsanpassningsfunktion.

Du kommer att arbeta på bygglovavdelningen som består av 25 medarbetare. Där kommer du ingå i ett mindre team med erfarna kollegor.

Detta får du arbeta med
Som bostadsanpassningshandläggare arbetar du enligt Lagen om bostadsanpassningsbidrag 2018:222 (myndighetsutövning), med att utreda ansökningar från personer med olika funktionsvariationer gällande anpassningar i eller i anslutning till bostaden.

I arbetet ingår att granska och utreda inkomna ansökningar och intyg, samt att kommunicera med arbetsterapeuter och sökanden. Du beslutar och beställer anpassningsåtgärder och lämnar information till sökande, arbetsterapeuter, entreprenörer, politiker och allmänheten i stort. I arbetsuppgifterna ingår också att göra hembesök och besiktningar i den enskildes privatbostad utifrån lagen om bostadsanpassningsbidrag. Dessutom ska återvunna bostadsanpassningsprodukter såsom hissar, ramper etc. hanteras och uppföljning ske av service på hissar och dörrautomatiker. 

En annan viktig del i arbetet är att hålla sig ajour med förändringar i lagstiftningen och domstol i rättsfall.

I arbetsuppgifterna ingår även utvecklingsarbete inom området och samverkan med andra enheter inom Stadsbyggnadskontoret.

Arbetet är varierande och den ena dagen är inte den andra lik.

Din kompetens
Vi söker dig som har minst treårig gymnasieutbildning eller likvärdig kompetens, med inriktning på bygg eller teknisk erfarenhet.
Några års praktisk erfarenhet från bygg/teknikbranschen samt samordning av mindre projekt är ett krav.

Om du har Kännedom om Förvaltningslagen (FL), Lagen om bostadsanpassningsbidrag (BAB), Plan- och bygglagen (PBL) och Boverkets Byggregler (BBR) är en merit. 

Som person ska du vara strukturerad, serviceinriktad, självgående, ha en kulturell medvetenhet och ha lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Eftersom du kör en hel del i tjänsten är B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta:
Diana Lindgren, Verksamhetschef, 036-105054
Magnus Blom, Vision, 036-105327
Carlos Trischler, Sveriges Ingenjörer, 036-105177

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.